avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei alimentare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei alimentare

Tatal meu nu a mai platit pensia alimentara de 2 ani si jumatate deloc . in hotararea judecatoreasca din 2002 s-a stabilit jumatate din salariu minim pe ecomomie ( asta ca asa a declarat el ) pentru 3 copii minori , el incepuse sa plateasca doar 70 lei ( nu 250 lei cum trebuia atunci ) in urma unei plangeri la politie incepuse sa plateasca doar 100 lei , din anul 2005 a platit o luna da 2 sau 3 nu iar de aproximativ 2 -3 ani nu a mai platit deloc ! Mama mea a depus o plangere penala la politie dar vad ca se misca foarte lent ( plangerea este depusa de aporximativ 6 luni ) . Eu acuma sunt major si doresc sa imi plateasca in continuare pesia alimentara pana la terminarea studilor . Pot sa actionez in istanta intr-o actiune civila sau penala pentru a recupera toti bani care nu i-a trimis ( el avand bunuri , masina , parte din imobil cu noua sotie ) si sa cer si dobanda la ei , iar mama poate cere daune morale pentru ca el nici nu il intereseaza de noi , nici in vizita nu vine si a lasat-o pe mama singura cu noi ( pana sa divorteze a parasit domiciliu timp de 2 ani fara sa stim nimic de el ) . Specific ca el nu a trimis bani cu rea credinta pentru ca are de unde sa trimita dar nu vrea ! Deaceea intreb cum sa inaintez actiunea in instanta , sa las politia sa il cerceteze penal pentru infractiunea de abandon de familie iar noi sa il dam in judecata intr-o actiune civila de recuperare a banilor ?
Ultima modificare: Marți, 3 Mai 2011
edymanuel2000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 18:22, 3 Mai 2011
Da, puteti formula o plangere penala aratand ca s-a incalcat prevederile disp.art.305 lit c) Cod penal . Este o greseala ca se depune plangerea la politie ,,,acolo se aranjeaza ca untul pe paine si se lasa plangerea la codimentat cu praf, si tot astepti..cum de fapt asteapta mama ta. Obligatia de plata a pensiei de intretinere stabilita prin Hotarare judecatoreasca si, parintele care nu executa mai mu,lt de 2 luni aceasta prestatie comite infractiunea de abandon care se condamna cu inchisoare...Bafta...:sorry:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia pentru neplata pensiei alimentare teo2304 teo2304 buna ziua, as vrea daca se poate informatii privind prescriptia pentru neplata pensiei alimentare Este cazul unei cunostinte care in timpul facultatii a avut ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara edymanuel2000 edymanuel2000 Tatal meu a parasit domiciliu acum 15 anii ( eu am varsta de 21 ani ) lasandu-ne singuri -pe mama mea si inca doi frati mai mici , in casa strabunicilor mei ... (vezi toată discuția)
Recuperare pensie alimentara ptr minor GHEAUR GIGI GHEAUR GIGI sotia mea are un copil dintr-o relatie anterioara,detine hotarare judecatoreasca de incredintare si stabilire alocatie pentru minor,[pensie alimentare],tatal ... (vezi toată discuția)