avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 251 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme Revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme Revisal

In cazul in care toate contractele au fost transmise la ITM apoi sau pierdut datele, in urma unui virus, se poate reface Revisalul cu toti angajatii cu toate datele dar fara a transmite la ITM pentru ca contractele au fost trimise la timpul lor la ITM, doar cu transmiterea celor care nu au fost trimise, si daca da ce data trec la data de validare data curenta sau cea cu care a fost inregistrat si transmis la ITM.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:32, 4 Mai 2011
Refaceti intreaga baza de date a REVISAL-ului ... pentru aceasta , depuneti o cerere privind solicitarea de recuperare Revisal (obligatoriu de specificat cui, denumire, adresa de e-mail, la care se va transmite mai tarziu baza de date recuperata) la ITM. Se achita o taxa de 50 lei.

CUM SE PROCEDEAZA CU BAZA DE DATE RECUPERATA DE LA ITM?
In primul rand, de retinut ca aplicatia Revisal se instaleaza implicit in folderul C:Program FilesRevisal, daca dv nu ati stabilit o alta cale de instalare.
Vom denumi in continuare ca folder de lucru- folderul C:Program FilesRevisal sau folderul in care ati stabilit sa fie instalata aplicatia.
1) Angajatorii care nu au instalata aplicatia REVISAL vor urma pasii:
a) Instalati aplicatia Revisal - versiunea v 2.0.6 (pentru Windows 2000 / XP) sau Revisal - versiunea v 2.0.6 (pentru Windows 98 / 2000 / XP)
b) Instalati Patch ReviSal.KB.206.003 care actualizeaza codurile Caen noi
Nota: Dupa primii doi pasi veti avea in folderul de lucru o baza de date ReviSal206.mdb, care la momentul instalarii este o baza de date fara date.
c) Despachetati fisierul recuperat si primit de la ITM (clik dreapta pe el si Extract Here). Fisierul obtinut este ReviSal206.mdb, reprezentand o baza de date Microsoft Acces si care contine datele solicitate spre recuperare de catre dv.
d) Copiati fisierul obtinut la pasul c) - ReviSal206.mdb (Click dreapta pe fisierul ReviSal206.mdb si ...Copy)
e) Pozitionati-va in folderul de lucru si efectuati ...Click dreapta si ...Paste.
Veti fi intrebat daca suprascrieti baza de date existenta. Raspundeti cu "DA", astfel baza de date goala (fara date) va fi inlocuita cu datele dv recuperate.
2) Angajatorii care au instalata aplicatia REVISAL si nu au date continute in ea, vor urma pasii:
c), d), e) de la Angajatorii care nu au instalata aplicatia REVISAL (vezi mai sus)

3) Ar mai exista si a treia varianta - firme de contabilitate - cei care tin evidenta contabila a mai multor angajatori. De obicei firmele de conta solicita recuperarea bazei de date pentru un angajator, evidenta Revisal a caruia a fost tinuta anterior de catre o alta persoana si nu a putut fi transmisa catre noul responsabil de Revisal.

In astfel de conditii trebuie sa tineti cont ca aveti deja o baza de date pe acelasi calculator si ca nu puteti sa suprascrieti baza de date existenta, prin aceasta urmand sa va pierdeti datele aferente angajatorilor pe care deja ii aveti in evidenta.

In astfel de cazuri se recomanda una dintre variantele A) si B) de mai jos:
A) Pe un alt calculator decat cel pe care aveti datele efectuati pasii a), b), c) d), e) de la Angajatorii care nu au instalata aplicatia REVISAL

B) Pe acelasi calculator (IN FOLDERE DIFERITE) se efectueaza pasii:
- se creaza un folder nou
- in folderul nou creat se copiaza folderul de lucru -C:Program FilesRevisal
- urmeaza pasii c), d), e) de la Angajatorii care nu au instalata aplicatia REVISAL, cu atentionarea ca la pasul e) pozitionarea se face pe folderul Revisal din folderul nou creat.
- pe desktop se va crea un shortcut catre aplicatia Revisal.exe din subfolderul Revisal al folderul nou, astfel veti putea sa lucrati cu 2 baze de date pe acelasi calculator.
Sursa : [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul revisal mirio mirio Buna ziua. Imi puneti spune si mie va rog daca a aparut noua forma a REVISAL? Aveti idee cand apare si pana cand trebuie transmise in REVISAL datele noi cerute ... (vezi toată discuția)
Export revisal mitrofan emilia mitrofan emilia Nu se poate face exportul din versiunea noua a revisalului. Daca a reusit cineva va rog sa ne explice si noua. Multumesc. (vezi toată discuția)
Revisal !!! irina.vas irina.vas Buna seara ! Trebuie sa inregistrez un contract de munca, iar baza de date de la Revisal se afla pe pc-ul fostei contabile. Mi la trimis in format .xml, iar ... (vezi toată discuția)