avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturi

Buna ziua. Daca ma poate ajuta si pe mine cineva ref la stornarea unei facturi.
In luna iulie 2010 primesc o factura pe care o platesc. In urmatoarea luna primesc factura finala de la respectivul furnizor dar nu storneaza val din prima factura.
Intrebarea mea este daca mai pot face stornare la acea factura pe anul 2010 in luna dec sau acum in luna aprilie. Am descoperit acum la invenatrierea conturilor aceasta problema.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cs B , Contabil 15:57, 4 Mai 2011
Deci sa inteleg ca ati primit in iuliie 2010 o factura pe care o si platiti. In august 2010 primiti factura finala dar furnizorul nu a stornat valoarea din prima factura. Deci rezolvarea este la el si poate sa va trimita si acum acea factura si o inregistrati in luna mai 2011
Asa ar fii corect doar ca la intocmirea fact finale a trecut intreaga val a ctr si practic a hotarat sa ramana doar acea factura finala.Alta posibilitate pentru a rezolva acesta problema nu exista?
Multumesc de ajutor.
Pai sa ramana acea a doua factura ca factura prin care ati platit prestatia sau bunurile din contract si sa va trimeata valoarea primei facturi " in rosu". Acum nu inteleg de ce nici partelerului dumneavoastra nu i-ar conveni. In acest moment el apare cu o factura neincasata iar dumneavoastra cu una neplatita. Nu va ganditi ca ar fi o solutie sa reclati numai dumneavoastra in contabilitatea proprie situatia pentru ca se lasa cu probleme urate.
ok. am sa vb cu dansii sa reglam problema.
va multumesc pt ajutor.
Eu inteleg asa: prima factura era avans din lucrari si a doua trebuia sa fie ceea de regularizare. Nu inteleg insa la care conturi aveti probleme la inventariere?

Intrebarea cea mai importanta este cum atit inregistrat cele doua facturi? Ati inregistrat totul pe cheltuieli? In cazul in care raspunsul este afirmativ si nu ati depus inca bilantul, trebuie sa corectati inregistrarea primei facturi pe 4091/4092=401. Dar in acest caz trebuie sa aveti stipulat in contractul cu fz faptul ca platit in avans o anumita suma pt lucrari. Fz va emite acum o factura de storno pe care o inregistrati cu data facturii 4091/4092in rosu=401in rosu. Trebuie sa faceti rectificativ la D101 si sa platit o diferenta de impozit pe profit.
Daca atiu depus deja bilantul si suma de stornat este inregistrat pe cheltuieli atunci trebuie sa faceti corectiile prin contul 1174. D101 se reface si in acest caz!

Ultima modificare: Miercuri, 4 Mai 2011
Cs B, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stornare factura an 2010 oana_ic oana_ic Buna ziua, Am o problema urgenta de rezolvat si in acest sens va solicit ajutorul. Lucrez la o firma prestatoare din domeniul constructiilor si trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Storno factura croitoru raluca croitoru raluca buna ziua in 05.05.2010 am emis o factura catre unul din clientii nostrii , s-a facturat un bun. in 06.06.2011 clientul ne-a returnat bunul respectiv , am ... (vezi toată discuția)
Anulare factura yakari yakari Un furnizor emite o factura in feb.2010, in luna mai 2010 storneaza factura emisa in luna feb. si emite o alta factura cu aceleasi sume, cele stornate in luna ... (vezi toată discuția)