avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai primesc indemnizatia de somaj daca m-am angajat cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai primesc indemnizatia de somaj daca m-am angajat cu program de 2 ore/zi?

Buna ziua!
Sunt in somaj si astazi am incheiat un contract de munca pe per. nedeterminata pt un program de 2 ore/zi, salariu brut 175 lei.Nu stiu daca trebuie sa declar contractul la AJOFM, sau e obligatia angajatorului?Mai primesc indemnizatia de somaj in val de 450 lei sau procentul de 30%din val indemnizatiei?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:39, 4 Mai 2011
1. Legea 76/2002 spune:

Art. 44. - Încetarea plãţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeazã:
a) la data încadrãrii în muncã, conform legii, pentru o perioadã mai mare de 12 luni;
...
Art. 72.
(1) Persoanele prevãzute la art. 17 alin. (1) şi alin. (2) lit. c) cãrora li s-a stabilit dreptul la indemnizaţia de şomaj potrivit legii şi care se angajeazã pentru program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angajãrii, le înceteazã plata indemnizaţiei de şomaj beneficiazã, din momentul angajãrii pânã la sfârşitul perioadei pentru care erau îndreptãţite sã primeascã indemnizaţia de şomaj, de o sumã lunarã, acordatã din bugetul asigurãrilor pentru şomaj, reprezentând 30% din cuantumul indemnizaţiei de şomaj, stabilitã şi, dupã caz, reactualizatã conform legii.
...
2. Asadar daca ati incheiat CIM pe perioada nedeterminata nu mai puteti beneficia si de indemnizatie de somaj, in acelasi timp.

3. Angajatorul era obligat de Legea 76/2002 sa depuna la AJOFM "lista cu locurile de munca vacante" si sa ceara sa aduceti repartitie de la aceasta.

4. Dvs. trebuie sa va duceti la AJOFM sa solicitati incetarea platii indemnizatiei de somaj deoarece daca o incasati necuvenit veti restitui sumele incasape si penalizarile aferente.

5. 30% din indemnizatia de somaj o primeati daca aveati un CIM cu program normal de lucru (8 ore pe zi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie somaj 30% bcsillam bcsillam Dupa o scurta perioada de somaj, sunt angajata pe o periada determinata de 3 ani. S-a incetat (nu s-a suspendat) dreptul la somaj deoarece sunt angajata pe o ... (vezi toată discuția)
Salariu si ajutor de somaj cgoras cgoras Am angajat cu contract pe durata nedeterminata 8 ore/zi o persoana care era la data angajarii in somaj. Acum primeste si salariu, dar si 30% din ajutorul de ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de cei 30% din indemnizatia de somaj? adrian962 adrian962 buna ziua as dori sa va adresez o intrebare dar mai intii ar trebiu sa va relatez situatia de fapt sint in somaj pe perioada 01 dec 2014/ 31 dec 2015.am ... (vezi toată discuția)