avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revin
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revin

Multumesc pt raspunsuri. Dar nu sunt foarte lamurit.Pot sau nu sa angajez un zilier sa faca curatenie dupa muncitori (de ex clientul imi cere sa-i las luna curtea la sfarsitul programului)Am in statut si activitati de curatenie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:12, 4 Mai 2011
Da, pentru activitati de curatenie si intretinere se pot angaja zilieri ....
(de ex clientul imi cere sa-i las luna curtea la sfarsitul programului)


Asta inseamna ca este vorba de o activitate continua (zilnica) si atunci il angajati cu cim.
Legea 52/2011:
Art. 4 (1) Durata activitatii ocazionale care poate fi exercitata in temeiul prevederilor prezentei legi este de minimum o zi, corespunzator cu 8 ore de munca.
(4) Niciun zilier nu poate presta activitati pentru acelasi beneficiar pe o perioada mai lunga de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.

Un zilier poate lucra intre o zi si 90 de zile la acelasi beneficiar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract zilier gica1 gica1 cat este perioada in care un angajat poate sta ca zilier prin contract, cand expira contractul se poate face altul ? (vezi toată discuția)
Conditii de angajare zilieri neon butterflies neon butterflies care sunt conditiile de angajare a zilierilor pentru o persoana juridica (vezi toată discuția)
Legea zilierilor in paralel cu cim annabela annabela Buna dimineata. Lucrez intr-un ONG care gazduieste un departament de ingrijiri la domiciliu pentru persoane varstnice. Ingrijitoarele care muncesc in acest ... (vezi toată discuția)