avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legea zilierilor in paralel cu CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legea zilierilor in paralel cu CIM

Buna dimineata. Lucrez intr-un ONG care gazduieste un departament de ingrijiri la domiciliu pentru persoane varstnice. Ingrijitoarele care muncesc in acest departament au salarii destul de mici motiv pentru care dorim sa le gratificam cu ceva in plus chiar daca si resursele organizatiei sunt limitate. In acest sens am gandit un artificiu juridic care nu stiu daca e permis de actele normative in vigoare. As dori sa stiu daca in baza legii 52/2011 (legea zilierilor) putem sa le platim in conditii legale pentru o munca necalificata de curatenie la birourile organzatiei, art. 11 prevazand ca permisa o astfel de activitate necalificata. Am intocmi acel registru de evidenta al zilierilor, le-am plati in fiecare zi pentru orele muncite, am plati impozitul de 16% etc. Doresc sa stiu daca ITM ar vedea cu ochi buni acest lucru in conditiile in care aceste persoane au deja in derulare un CIM cu organizatia noastra pe functia de ingrijitoare. Personal nu vad un impediment legal, nu cunosc vreun act normativ care sa impiedice acest lucru de aceea va rog sa ma ajutati sa ma edific. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: annabela , utilizator 11:07, 4 Iulie 2011
le-am plati in fiecare zi pentru orele muncite

Art.4 (4) Niciun zilier nu poate presta activităţi pentru acelaşi beneficiar pe o perioadă mai lungă de 90 de zile cumulate pe durata unui an calendaristic.
ITM s-ar putea sa intrebe:
De ce in fiecare zi si nu ocazional asa cum spune legea?
Daca munca este la domiciliul persoanei asistate cum justificati ca face curatenie in birourile sediului?
De ce folositi intreg personalul la activitati de curatenie (necesita un nr. de ore alocat) si nu angajati cu CIM o persona?
Eu as intreba:
Ce va impiedica sa le acordati periodic un bonus la salariu?
La sediu ar munci doar cateva ore sambata si am tine cont si de cele 90 de zile calendaristice/an. Ideea e ca nu avem resurse financiare sa incheiem cu fiecare un CIM pe timp partial si pe durata determinata...poate cu timpul vom face si asta, dar acum ne-ar fi de folos daca am putea merge o vreme pe varianta legii 52/2011. Concret dorim sa plusam venitul fiecarei angajate cu 100 ron/luna. E important sa stim daca legal avem voie sa optam pentru aceasta varianta sau nu.
E important sa stim daca legal avem voie sa optam pentru aceasta varianta sau nu.

Argumentele prezentate mai sus imi spun ca nu ar fi legal.
Sunteti organizatie independenta, nu puteti marii salariile actuale? Sa nu mai umblati cu "artificii juridice".
Ok. Multumesc pt raspunsuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revin vlad0105 vlad0105 Multumesc pt raspunsuri. Dar nu sunt foarte lamurit.Pot sau nu sa angajez un zilier sa faca curatenie dupa muncitori (de ex clientul imi cere sa-i las luna ... (vezi toată discuția)
Declaratia 112 pentru asociatii de proprietari marryradu marryradu Cum declar in decl 112 zilierii? Daca am si administratorul pun suma impozitelor pe 1 singura decl 112 sau fac pt fiecare decl 112? Daca am depus pe 10.08 decl ... (vezi toată discuția)
Angajat cu cim +zilier rozam rozam Angajat cu CIM (paznic de noapte) poate lucra si zilier in aceias societate? Societatea are autorizat si cod CAEN 3811. (vezi toată discuția)