avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Factura emisa de firma cu sediul in Elvetia
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Factura emisa de firma cu sediul in Elvetia

Buna seara!
Am un contract cu o firma din Elvetia , privind o colaborare, de tip serviciu , in urma careia ei imi transmit un document , pe care mentioneaza ca in conformitate cu Art.196 din Standarde /2006/EC , sa il tratez ca pe un document contabil, inregistrandu-l cu "taxare inversa"....desi el nu are nici un numar si la data , se precizeaza doar : pt perioada 01.03.2011-31.03.2011.....Eu cum inregistrez acest document ? Nefiind un stat comunitar , nu am nici posibilitatea verificarii lui prin Vies ....deci , cum ma sfatuiti sa il inregistrez si cum sa il declar , documentul respectiv?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Tania2009 , utilizator 22:14, 5 Mai 2011
Având în vedere că Elveţia nu face parte din Comunitatea Europeană înregistraţi documentul respectiv normal transformând valoarea documentului în moneda naţională în baza cursului de referinşă la data emiterii. Cum vi se transmite acest document? pe cale electronică? Totuşi ar trebui să vorbiţi cu ei să vă emită o factură cu număr şi dată.Dacă nu are dată documentul fiind în valută ce dată luaţi de referinşă pentru cursul B.N.R.?
Din punct de vedere al tva, se aplica taxarea inversa si pt achizitia de servicii din afara comunitatii.

norme metodologice ale art. 133 cod fiscal
(8) Serviciile prevăzute la art. 133 alin. (2) din Codul fiscal, prestate de prestatori stabiliţi în România către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliţi în afara Comunităţii, sau, după caz, sunt prestate de prestatori stabiliţi în afara Comunităţii către beneficiari persoane impozabile care sunt stabiliţi pe teritoriul României, urmează aceleaşi reguli ca şi serviciile intracomunitare în ceea ce priveşte determinarea locului prestării şi celelalte obligaţii impuse de prezentul titlu, dar nu implică obligaţii referitoare la declararea în declaraţia recapitulativă conform prevederilor art. 1564 din Codul fiscal, indiferent dacă sunt taxabile sau dacă beneficiază de scutire de taxă şi nici obligaţii referitoare la înregistrarea în scopuri de TVA specifice serviciilor intracomunitare prevăzute la art. art. 153 şi 153^1 din Codul fiscal.

Va multumesc mult!
Va multumesc pentru promptitudine!
Si daca el intocmeste factura de comision in "numele societatii mele" , dar fara numar , numai cu data , eu ce trebuie ca sa fac ? Cum atribui un numar acelei facturi , care mie mi se transmite pe mail....avand doar semnaturile lor si data intocmirii?
Normal, cred ca se inregistreaza la iesiri , taxare inversa , dar cum procedez in ceea ce priveste numarul documentului?
Mentionez ca facturile mele sunt personalizate si numerotate !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxare inversa la dobanzi? Irina-2005 Irina-2005 Buna ziua M-ar interasa si pe mine urmatoarea problema: In cazul in care primesc factura de la o persoana juridica impozabila care nu este membra UE si ... (vezi toată discuția)
Non eu sorinapopescu sorinapopescu Buna ziua, Am a problema legata de o factura de prestari servicii pe cale electronica dintr-o tara NON EU. As dori sa va intreb in D300 in care rand intra? ... (vezi toată discuția)
Tva la import de servicii extracomunitare boda_meli boda_meli Buna, Intrebarea mea este, cum se inregistreaza TVA-ul aferent serviciului achizitionat de la o firma din afara UE! Am preluat contabilitatea unei firme de ... (vezi toată discuția)