Dat fiind faptul ca toti cei de aici sunteti juristi sau sunteti in devenire ma asteptam sa interpretati mai bine dispozitiile OUG 46/2008 si ale Legii 303/2004, nu se mai organizeaza examen de intrare in magistratura pe baza de interviu pentru cei cu 10 ani vechime. Atat!!! In rest.....identic
OUG 46/2008
Articol unic.— Alineatele (5)—(107) ale articolului 33 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 826 din 13 septembrie 2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se abroga.
Deci art 33 di legea 303/2004
(1) Pot fi numiti in magistratura, pe baza de concurs, daca indeplinesc conditiile prevazute la art. 14 alin. (2), fostii judecatori si procurori care si-au incetat activitatea din motive neimputabile, personalul de specialitate juridica prevazut la art. 87 alin. (1), avocatii, notarii, asistentii judiciari, consilierii juridici, personalul de probatiune cu studii superioare juridice, ofiterii de politie judiciara cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare juridice, persoanele care au indeplinit functii de specialitate juridica in aparatul Parlamentului, Administratiei Prezidentiale, Guvernului, Curtii Constitutionale, Avocatului Poporului, Curtii de Conturi sau al Consiliului Legislativ, din Institutul de Cercetari Juridice al Academiei Romane si Institutul Roman pentru Drepturile Omului, cadrele didactice din invatamantul juridic superior acreditat, precum si magistratiiasistenti de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, cu o vechime in specialitate de cel putin 5 ani.
(2) Concursul prevazut la alin. (1) se organizeaza anual sau ori de cate ori este necesar, de Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii, pentru ocuparea posturilor vacante de la judecatorii si parchetele de pe langa acestea.
(3) In termen de cel mult 30 de zile de la data validarii concursului prevazut la alin. (1), Consiliul Superior al Magistraturii propune Presedintelui Romaniei numirea in functia de judecator sau, dupa caz, de procuror a candidatilor admisi.
(4) Dispozitiile art. 30 alin. (6) se aplica in mod corespunzator.
(5) Abrogat.
(6) Abrogat.
(7) Abrogat.
(8) Abrogat.
(9) Abrogat.
(10) Abrogat........
(101) Abrogat.
(102) Abrogat.
(103) Abrogat.
(104) Abrogat.
(105) Abrogat.
(106) Abrogat.
(107) Abrogat.
(11) Presedintele Romaniei poate refuza o singura data numirea judecatorilor si procurorilor prevazuti la alin. (1). Refuzul motivat se comunica de indata Consiliului Superior al Magistraturii.
(12) In situatia in care Consiliul Superior al Magistraturii sustine propunerea initiala, are obligatia sa motiveze optiunea si sa o comunice de indata Presedintelui Romaniei.
(13) Dupa numirea in functia de judecator sau procuror, persoanele prevazute la alin. (1) sunt obligate sa urmeze, pe o perioada de 6 luni, un curs de formare profesionala in cadrul Institutului National al Magistraturii, care va cuprinde in mod obligatoriu elemente de drept comunitar.
(14) Persoanele numite in conditiile prezentului articol nu pot fi delegate, detasate, transferate si nu pot promova la alte instante sau parchete timp de cel putin 3 ani de la numirea in functie.
(15) Judecatorii Curtii Constitutionale care, la data numirii, aveau functia de judecator sau de procuror au dreptul, la incetarea mandatului, sa revina la postul detinut anterior.
o mai mare atentie si pt juristi si mai ales pt cei in devenire!!!!
Cu scuzele de rigoare nu doream o interpretare a legii- legea nu s-a modificat, teoretic se poate organiza concurs pentru cei care au 5 ani experienta in specialitate. Am auzit, dintr-o sursa mai mult sau mai putin credibila, ca desi legea nu s-a modificat CSM nu mai intentioneaza sa organizeze acest concurs( cica ar ocupa locurile disponibile cu cei de la INM), singura forma de a accede in profesie ramanand I.N.M.
Ma gandeam ca poate ati auzit si voi ceva despre aceste intentii.