avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA decl.390
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

decl.390

Buna ziua, am si eu o intrebare legata de decl.390 .
Am o societate care are cod caen 5229, alte activitati transporturilor .A facturat o prestare de serviciu, "inspectie marfa export Arabia Saudita", exportul fiind facut pe mare. Clientul are sediul in Grecia, operatiunea este la export art.143 al.(1)lit.c cf.CF, deci. fara tva. In situatai asta mai fac decl.390 ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: leila-sema , utilizator 09:41, 15 Martie 2010
nu, este o prestare de serviciu scutita cu drept de deducere , art 143 alin 1 lit h pct 3
pentru serviciile legate direct de exportul de bunuri, scutirea de taxa se justifica de prestator in masura in care locul prestarii serviciilor este considerat a fi in romania.

in cazul dvs., locul prestarii serviciului este considerat a fi grecia, conform art. 133, alin 2 din codul fiscal, serviciul fiind neimpozabil in romania, nu este necesară justificarea scutirii de taxa.

desi operatiunea reprezinta o prestare intracomunitara de servicii, societatea dvs.nu va fi obligata sa inscrie aceasta operatiune in decl. 390, fiind scutita de taxa in statul beneficiarului.

conform art. 156^4, alin 1, lit. c) din codul fiscal, urmatoarele operatiuni se inscriu in declaratia recapitulativa:
"prestările de servicii prevăzute la art. 133 alin. (2) efectuate în beneficiul unor persoane impozabile nestabilite în România, dar stabilite în Comunitate, altele decât cele scutite de TVA în statul membru în care acestea sunt impozabile, pentru care exigibilitatea de taxă a luat naştere în luna calendaristică respectivă"
Va multumesc mult pentru raspuns .
O zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refacturare cheltuieli prestari servicii catre tari din ue augura augura Societatea A cu sediul in Ronamia, platitoare de tva, primeste de la Soc.B - persoana impozabila cu sediul in Romania - facturi cuprinzind prestari servicii ... (vezi toată discuția)
Fc fara tva augura augura Agent ec.roman,platitor de tva presteaza servicii de remorcare barje pe dunare si canal dunare- marea neagra , barje care apartin agenti ec din ue si din afara ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii intracomunitare-declaratia 390-decont tva roxanag roxanag Buna seara, Am prestari de servicii intracomunitare(servicii traducere ,servicii de turism),pe care evident le -am declarat in declaratia 390-VIES.Firma ... (vezi toată discuția)