avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... penitenciar sau suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

penitenciar sau suspendare

buna ziua. va rog spuneti mi ce sanse am sa ajung la penitenciar. am incercat sa furam 3 televizoare in valoare de31 de milioane. el era angajat eu "client" si am facut schimb de ambalaje. am fost la politie am cooperat..am declarat..politistul a spus ca el a formulat astfel incat sa luam doar o amenda.si daca suntem prosti sa mai facem vreodata ceva o sa ne ducem la puscarie...ne-a spus sa il impresionam pe procuror daca este nevoie. cel cu care am facut fapta este medic face stagiatura acum eu sunt inca student. spuneti-mi va rog cand ma duc la procuror..trebuie sa ii duc ceva..acte..ceva precum ca sunt student? pentru ca nu am bani de avocat:( si totodata..care sunt sansele sa ajumgem la penitenciar sa luam pedeapsa cu executare..mentionez ca amandoi suntem la prima abatere. va multumesc(cazul este la sectia 26)
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:45, 4 Iulie 2008
din pacate, trebuie sa va spun ca aveti sanse mari sa ajungeti la penitenciar, intrucat fapta dvs. este cea prevazuta de art.209 cod penal:" Furtul savarsit in urmatoarele imprejurari:
a) de doua sau mai multe pers. impreuna;...
e) dintr-un loc public...

se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani."
Parerea mea este contrara.

Avand in fata 2 infractori primari, unul medic si celalalt student si un prejudiciu modic, 3100 lei, care probabil a si fost recuperat, eu cred ca pedeapsa va fi cel mult inchisoarea cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.

spuneti-mi va rog cand ma duc la procuror..trebuie sa ii duc ceva..acte..ceva precum ca sunt student?

Duceti o adeverinta de student.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iulie 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat
da..prejudiciul a fost recuperat noi am cooperat cu politia..politistul ne a zis de o amenda ceva.. o sa duc o adeverinta de student. fapta s a intamplat acum o saptamana.. cam in cat timp este posibil sa fim chemati la procuror? ne a spus ca este posibil sa nu fim chemati de procuror dar daca procurorul o sa doreasca sa ne vada sa plangem sa il impresionam..este posibil ca totul sa se termine la procuror? sa nu mai ajungem la judecatorie?
Buna ziua!
Singura sansa de a scapa de inchisoare este sa luati o pedeapsa de maxim 3 ani...
Daca va condamna la mai mult, va trebui sa executati.
Sunteti chiar la limita minima.
Circumstantele sunt in favoarea dvs.: lipsa cazierului, ati recunoscut fapta, student...
Angajatul pe care il veti alege, ori cel pe care il veti primi din oficiu, va trebui sa impresioneze realmente instanta de judecata.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Parerea mea este cu totul alta. daca politistul de la urmarire penala trimite dosarul la parchet cu propunerea de aplicare a art. 18 indice 1 cod penal , intrucat fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni datorita modului si mijloacelor de savarsire a faptei, de scopul urmarit, de imprejurarile in care a fost comisa fapta, de urmarea produsa sau care s-ar fi putut produce , precum si de persoana si conduita faptuitorului.
In atare conditii procurorul o sa aplice o amenda penala, prev. de art. 91 cod penal.
Intrebati ofiterul de la urmarire penala cu ce propunere a trimis dosarul la parchet.
Mult succes.

Alte discuții în legătură

Furt lcd-uri cristianovici cristianovici impreuna cu un angajat am incercat sa furam 4 lcd uri dintr un hypermarket. am fost prinsi..a venit politia ..s a recuperat pe loc prejudiciul..am recunoscut ... (vezi toată discuția)
Problems cristianovici cristianovici am furat 4 lcd-uri dintr un hipermarket eu cu un angajat.am fost prinsi.. a venit politia am dat declaratii am recunoscut.. politistii au fost foarte amabili ... (vezi toată discuția)
Care ar putea fi consecintele? v_p v_p doi prieteni au incercat acum cateva zile sa fure de la mine din curte cateva unelte de gradinarit. o nimica toata. i-a vazut o vecina si mi-a spus. am venit ... (vezi toată discuția)