avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... prelungire concediu legal de crestere copil in varsta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

prelungire concediu legal de crestere copil in varsta de pana la 2 ani

daca se poate, si daca da, in ce conditii poate fi prelungit concediul legal, platit, de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, avand in vedere ca micuta fetita nu este nici bolnava, si nu sufera nici de vreun handicap ? se mai poate sta acasa in concediu inca un an, dar, in concediu fara plata, si pe mine ma intereseaza daca peste 2 ani varsta implinita a copilului, poate fi prelungit concediul mamei legal si platit, daca da, prin ce modalitate, formalitate si pe ce durata ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 3 Iulie 2008
multumesc pentru acest raspuns ; cu alte cuvinte, mamica se poate reintoarce la locul ei de munca dupa ce copilul, implineste 2 ani ( ii implineste la 22 iulie 2008 si o cheama anca-maria), si chiar ea , mamica se poate reinoarce la munca dupa sase luni de la data implinirii varstei de 2 ani de catre copil, asa este ? motivat de faptulca legislatia muncii in vigoare apara drepturile mamei la reintoarcerea lor la serviciu.
Care este textul de lege de care mama se poate prevala in apararea dreptului sau (sau pt protectia sa) daca revine la serviciu dupa sase luni calculate de la data implinirii varstei de 2 ani a fetitei ? este mentionat acest termen de 6 luni expres in lege (OUG dupa caz) ? daca el nu este mentionat expres, se poate interpreta legea in favoarea celor 6 luni in plus ?
Nu exista nicio prevedere legala in sensul ca mama se poate intoarce la servici dupa 6 luni de la data implinirii varstei de 2 ani de catre copil. Si nici nu se poate interpreta legea in acest sens.

Cred ca este vorba de art.76 alin.3 din CCMN care prevede ca pe o perioadă de minimum 6 luni de la reluarea activităţii, considerată perioadă de readaptare, salariaţii care au beneficiat de concediu de maternitate şi/sau de concediu legal plătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de până la 2 ani nu vor putea fi concediaţi pentru motivul de necorespundere profesională prevăzut de Codul muncii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire stimulent de insertie? alinutizka alinutizka Buna! Fetita mea implineste 2 ani in 10 noiembrie, iar eu am renuntat in urma cu un an la indemnizatia de crestere a copilului pt ca m-am intors la munca, ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie in situatia prelungirii cic dupa activitate in munca lolevlad lolevlad Buna seara, Am revenit la servici inaintea implinirii varstei de 11 luni a copilului si am depus dosar (cu noua lege) de prelungire a CIC pana la 2 ani. Deci ... (vezi toată discuția)
In ce data trebuie sa ma intorc la munca in caz de prelungire cic la 3 ani? eueu961 eueu961 Buna ziua, am nevoie de raspuns de la dvs .Cand trebuie sa ma intorc la lucru in cazul in care am prelungire la copil pana la 3 ani?Certificatul de handicap ... (vezi toată discuția)