avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... asociat unic
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

asociat unic

Buna ziua,ma poate lamuri cineva cu privire la o problema? Conform legii de exercitare a profesiei de avocat stiu ca pot fi actionar sau asociat la o societate comerciala cu raspundere limitata. Textul nu precizeaza nimic cu privire la calitatea de asociat sau actionar unic . sa inteleg cadaca nu este interzis este permis? Si in cazul acesta pot numi un administrator?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 20:58, 5 Mai 2011
Art. 30
(1)Sunt incompatibile cu exercitarea profesiei de avocat, daca legi speciale nu prevad altfel:
a)faptele personale de comert exercitate cu sau fara autorizatie;
b)calitatea de asociat intr-o societate comerciala in nume colectiv, de comanditar intr-o societate comerciala in comandita simpla sau in comandita pe actiuni;
c)calitatea de administrator intr-o societate comerciala in comandita pe actiuni;
d)calitatea de presedinte al consiliului de administratie, administrator unic, sau membru in comitetul de directie al unei societati comerciale pe actiuni sau cu raspundere limitata.
(2)Avocatul poate fi asociat sau actionar la societatile comerciale cu raspundere limitata sau la cele pe actiuni.
(3)Avocatul poate indeplini functia de membru in consiliul de administratie al unei societati comerciale pe actiuni sau cu raspundere limitata, cu obligatia de a aduce acest fapt la cunostinta decanului baroului in care isi exercita profesia. Avocatul va furniza toate explicatiile asupra conditiilor in care el exercita functia de membru al consiliului de administratie si va prezenta toate documentele doveditoare in acest sens, cu respectarea regulilor confidentialitatii.
(4)Daca consiliul baroului apreciaza ca exercitarea functiei de membru al consiliului de administratie este sau devine incompatibila cu demnitatea si cu regulile de conduita impuse avocatilor poate, in orice moment, sa solicite celui interesat sa paraseasca functia pe care o ocupa. Decizia consiliului baroului va fi comunicata, de indata, avocatului in cauza. Dispozitiile art. 27 alin.
(5) si
(6) din prezentul statut se aplica in mod corespunzator.
(5)Incalcarea de catre avocat a prevederilor alin.
(4) din prezentul articol constituie abatere disciplinara grava.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avocat administrator V-as ruga daca se poate sa va exprimati opinia fata de urmatoarele dispozitii ale noului statut al U.B.A.R., referitoare la dreptul avocatului de a fi ... (vezi toată discuția)
Avocati si afaceri Caprica Caprica Este posibil ca un avocat in timpul stagiaturi sa mai aibe si un alt job in alt domeniu?(presupunand ca ar avea timpul necersar) Si apoi ar putea sa isi ... (vezi toată discuția)
Incompatibilități Eliana Anghel Eliana Anghel Profesia de avocat este incompatibilă cu poziția de agent de asigurări/intermediar în asigurări? Subliniez că agentul în asigurări primește ... (vezi toată discuția)