avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1190 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ajutor social
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ajutor social

Buna ziua tuturor!!!!
Pana de curand am beneficiat de penside de boala , fiind operata de cancer pe col uterin gradul 3 b, dar la ultima prezentare la comisie, am fost declarata apte de munca. Ca urmare m-i s-a retras pensia . Pana imi gasesc servici si primesc un salar, cum pot supravietui , eu si fiul meu minor, fara nici o sursa de venit? Exista vre-o lege care sa protejeze acele persoana care se afla ca in situatia mea, fara pensie si fara servici, mai ales ca oriunde incerc sa ma angajez si spun ca am fost in pensie de boala, evita angajarea , crezand ca capacitatile de munca sunt diminuate.
Va rog sfaturi . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: horobelv , utilizator 15:01, 14 Mai 2011
Din cate stiu, in urma deciziei, prin care v-a fost sistata pensia de invaliditate, aveati dreptul, ca in termen de 30 de zile, sa va adresati instantei.
Presupun ca acel termen a expirat, asa ca sfatul meu, asa cum am precizat si mai sus, este sa solicitati din nou pensie de invaliditate, in urma unor examinari medicale si internari noi. Medicul expert al asigurarilor sociale, nu va va goni de la usa, ci va va primi dosarul si il va analiza. Daca raspunsul va fi unui negativ, va trebui sa arate, in scris, motivatia, apoi va veti putea adresa instantei.
Va multumesc mult pt interesul dat referitor la necazul altora, si observ ca sunte-ti singura competenta din tara asta sa ma indrume sa ma redresez. Apreciez fff mult asta !!!!
Dumneavoastra ma sfatuiti sa ma internez, dar pe ce motiv....si cine suporta cheltuelile de spitalizare,. ca doar nu mai sunt nici asigurata, nici ....sunt fara nici in drept...si fara bani !!!!!! Analizele se fac pe bani....spitalizarea pe bani....toate costa si daca nu am de unde...ce fac? As munci....dar cine ma angajeaza? Am fost croitoreasa comenzi inainte de pensie, deci am calificare si experienta, dar.....intreruperea asta mare, pune la toti un semn de intrebare ! . Cum mia-ti spus...sa ma internez ...sa-mi fac alt dosar ....sa .....RISC nu mi se aprobe.....asta inseamna sa intru in datorii si sa nu mai reusesc sa le onorez din cauza ca comisia ma considera apta de munca cu CANCER !!!! Asta-i legislatia romaneasc ?????????????????????????????????????????????
Doamna, in situatia dumneavoastra, va puteti interna prin urgenta, astfel nu mai platiti.
Pe de alta parte, puteti sa mergeti la Casa de Asigurari de Sanatate din judetul dv si sa achitati lunar contributia de 37 de lei, parca...oricum pana in 40 de lei, astfel beneficiati de servicii medicale.
Riscul sa nu vi se aprobe dosarul este mic. Din cate inteleg inca suferiti de aceasta boala necrutatoare.
Pe de alta parte, tot pe baza unor acte medicale recente si a istoricului medical de la oncologie puteti sa fiti incadrata intr-un grad de handicap. Daca veti fi incadrata intr-un grad de handicap, atunci riscul ca dosarul de pensionare sa va fie respins va fi nul, deoarece toate persoanele cu handicap si vechime in munca pot fi incadrate si intr-un grad de pensie de invaliditate.
Incercarea moarte nu are, iar dosarul pt comisia de handicap nu va costa mai nimic.
Referat de la medicul oncolog, eu va indrum sa obtineti si un referat de la psihiatrie, deoarece aceasta boala produce si traume psihice, examen medical cardiologie, etc (sunt convinsa ca vi se pot da multe diagnostice), mai aveti nevoie de copii de pe actele ce privesc istoricul medical, o adeverinta de la Administratia financiara in care se atesta ca nu aveti venituri si o ancheta sociala de la Primarie, pe care cei de la primarie, o vor face pe loc, in biroul lor. Pentru cererea pt eliberarea adeverintei, de catre Administratia Financiara, aveti nevoie de un timbru fiscal de 2 lei. Cu acest dosar mergeti la Inspectoratul Teritorial de Handicap din judetul dv si va inscrieti pt comisia de expertiza. Si asta este tot, apoi va va fi mult mai usor sa obtineti pensia de invaliditate.
Va multumesc din suflet !
O sa va urmez sfatul .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare de boala darianna darianna buma ziua. Am fost diagnosticata cu cancer de col uterin .De 1 an sunt in concediu medical.As dori sa stiu daca beneficiez de pensie de boala, (vezi toată discuția)
Cum te poti pensiona pe caz de boala? paulanedelcubursuc paulanedelcubursuc buna dimineata!Am si eu o intrebare; sotul meu are 49 ani, alucrat in domeniul .... conditi grele(silicat) 12ani de un an a fost depistat cu o boala de inima ... (vezi toată discuția)
Indemnizaþie handicap ºi pensie de invaliditate socela socela sotul meu care este operat pe cord si are proteza de valva mitrala poate beneficia de pensie de handicap? si ce grad de pensie poate avea? va multumesc ... (vezi toată discuția)