avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 144 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIONARE DE BOALA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIONARE DE BOALA

buma ziua. Am fost diagnosticata cu cancer de col uterin .De 1 an sunt in concediu medical.As dori sa stiu daca beneficiez de pensie de boala,
Cel mai recent răspuns: darianna , utilizator 17:44, 14 Iulie 2013
1. - Se poate beneficia de pensie de invaliditate oricand, daca medicii vor hotari asta.
- Pensionarea pentru invaliditate nu mai este conditionata de un anumit stagiu de cotizare in functie de varsta.

2. Incadrarea intr-un grad de invaliditate se face prin decizie emisa de medicul expert al asigurarilor sociale.

3. Propunerea pentru incadrarea in grad de invaliditate se face de catre medicul specialist care asigura asistenta medicala.

4. - Trimiterea catre medical specialist o da medicul de familie.
- Asadar se incepe cu o vizita la medicul de familie.

In prezent concediul medical mi la dat medicul oncolog.Medicul oncolog trebuie sa-mi dea intai o hartie cu care sa ma duc la medicul de familie? Medicul de familie apoi ma va trimite la comisia de expertiza?
multumesc anticipat pentru raspuns...
1. Conform raspunsului meu anterior circuitul este urmatorul: medic de familie - medicul specialist - medicul expert al asigurarilor sociale.

2. Daca spuneti medicului de familie ca este vorba de pensie de invaliditate acesta stie cum sa procedeze.
Daca spuneti la dr. oncolog ca e vorba de pensie de boala acesta stie cum sa procedeze ( daca va poate face dosarul de pensie de invaliditate cu care sa mergeti la medicul expert al asigurarilor sociale) pt ca precis nu ati fost la medicul oncolog fara trimitere de la dr. de familie.( cei diagnosticati cu cancer , din cate cunosc, au dreptul la 1 an de concediu medical)
Am inteles in legatura cu ;am dreptul de concediu medical de 1 an.Dar as vrea sa intreb ca comisia de expertiza poate sa respinga dosarul unui pacient bolnav de cancer?In acest caz ce se intampa?Trebuie sa ma intorc la servici dupa ce se termina concediul medical?

Alte discuții în legătură

Pensia de invaliditate darianna darianna Buna ziua .Am inteles ca in caz de cancer de col uterin am drept de pensie de invaliditate.As dori sa stiu daca pot depune dosarul pentru pensie de invalidate ... (vezi toată discuția)
Pt pensionare ionel42 ionel42 Am 42 ani si sunt diagnosticat cu boala psihica(tulburare deliranta persistenta,nespecificata F22.9) din 2008.In ultimul an am acumulat113 zile de concediu ... (vezi toată discuția)
Obinerea gradului i de invaliditate miha0980 miha0980 Buna ziua. Va rog sa mi spuneti ce conditii trebuie sa indeplineasca o persoana pentru a obtine grad I de invaliditate ( mai precis care sunt ... (vezi toată discuția)