avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Subiect: Fondul proprietatea - actiune in instanta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Subiect: Fondul proprietatea - actiune in instanta pentru diferenta valoare actiuni

Familia mea detine actiuni la Fondul proprietatea. Valoarea la bursa a acestor actiuni este cu mult mai mica decit cea la care statul a despagubit, adica la 1 ron/actiune.
Peste citeva zile vor intra la bursa de valori noii actionari pe care statul ii despagubeste acum cu exact valoarea tranzactionata la bursa a acestor actiuni si deci astia noi nu mai pierd bani.
Această discriminare vădită între cele două categorii de foşti proprietari naţionalizaţi ori urmaşii acestora, este interzisă atât de Constituţie, cât şi de Convenţia CEDO. Totodată, aceste acţiuni la Fondul Proprietatea îşi au originea în titluri de despăgubire cu regim de creanţă garantată asupra statului român, iar orice creanţă se stinge la momentul plăţii integrale şi nu parţiale – 60% actualmente.
Se poate actiona statul in judecata pentru plata diferentelor dintre valoarea actiunii si cea despagubita? Se poate statul actiona in judecata pentru diferenta chiar daca vindem actiunile intre timp?


Cel mai recent răspuns: nicool1001 , utilizator 00:35, 2 August 2011
Dupa parerea mea da.
Multumesc de raspuns.De unde trebuie sa incep?Care ar fi pasii ?Sunt sanse reale de castig?
Am aceeasi problema ridicata si de alti utilizatori si anume daca se poate da ANRP sau guvernul roman in judecata privind aplicarea discriminatorie a legilor despagubirii247 pentru cei carora li s-a eliberat titluri de conversie in actiuni la FPpana in ian 2011 si cei care le-au primit dupa listarea FP .Cei care au primit titluri inainte de listareaFP la bursa auprimit titluri cu valoarea actiunii de 1 leu iar ceilalti cu valori functie de evolutia actiunii la bursa.Care ar fi baza legala si pasii ce trebuie facuti?Multumesc mult daca am primi consiliere.
va adresati unui avocat care sa va reprezinte in proces cum am facut si eu pentru ca sunt in aceeasi situatie si avem sanse reale de castig impotriva min de finante si a statului roman pentru ca am fost discriminati de catre aceste institutii jenante din romania............succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiuni fondul proprietatea - cum recuperam diferenta de valoare Dana Marin Dana Marin Familia mea e in situatia in care a primit de la ANRP actiuni la Fondul Proprietatea la valoarea de 1 ron pe actiune. Ne-au impins apoi sa le vindem doar pe ... (vezi toată discuția)
Fondul proprietatea - actiune in instanta pentru diferenta valoare actiuni Costica33 Costica33 Familia mea detine actiuni la Fondul proprietatea. Valoarea la bursa a acestor actiuni este cu mult mai mica decit cea la care statul a despagubit, adica la 1 ... (vezi toată discuția)
Anrp cazandetuica cazandetuica Va rog un rapsuns clar, daca prin executare silita se constata ca la ANRP- Autoritatea Nationala pentruRrestiutirea Proprietatii conturile pentru plata pe ... (vezi toată discuția)