avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Vreau sa scap de firma ( S.R.L ) !
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Vreau sa scap de firma ( S.R.L ) !

Salutare ! Am un S.R.L , care are activitatea suspendata temporar de la registrul comertului pe 3 ani de zile incepand din 2010 , regim derogatoriu de la ANAF , deci nici o datorie , firma a avut activitate in 2008 cand a fost infiintata si in 2009 . Din cate stiu costurile pentru dizolvare-radiere sunt maricele , as vrea sa stiu oare se poate sa mi-o inchida registrul comertului daca nu depun bilanturile anuale ? La ANAF ce ar trebui sa mai depun in afara de bilanturile anuale avand in vedere ca firma este in regim derogatoriu ? Ce se intampla daca nu mai depun nimic nici la ANAF si nici la Registru Comertului ? Ce sanse am sa se radieze din oficiu ?
Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2011
liv.savu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 18:21, 6 Mai 2011
Poate gasiti sa o vindeti daca e " curata" si are si obiect de activitate autorizat destul de atragator.
Nu stiu cine mi-ar da bani pe ea ... nu are active , nu are nimic e pe zero . Domeniul de activitate e comertul cu imbracaminte si productia de imbracaminte . As da-o si pe gratis doar ca sa scap de ea .
Totusi , daca o las de izbeliste o radiaza Registrul Comertului?
Repeziciunea cu care se schimba legile s-ar putea sa va puna in situatii neplacute. Va recomand sa radiati societatea fara numire lichidator in conformitate cu art. 235 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale, republicata. In maximum doua luni scapati de ea cu o cheltuiala de aproximativ 600 ron. Alta alternativa ar fi ca dupa expirarea perioadei de suspendare sa mai suspendati inca o data trei ani activitatea in speranta ca o sa vina vremuri mai bune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie din functia de administrator s.r.l si anulare contract comodat liv.savu liv.savu Buna seara . Sunt administrator si actionar intr-un S.R.L unde sunt asociat cu inca cineva , deci suntem 2 asociati . As dori sa-mi spuneti daca exista ... (vezi toată discuția)
Depunere bilant stegeran_b stegeran_b Am o firma suspendata din februarie 2010 pe care nu vreau sa o mai activez. daca nu depun bilanturile de acum inainte ce se intampla? o radiaza din oficiu daca ... (vezi toată discuția)
Radiere firma bandi2 bandi2 buna. daca am inchis magazinul,acum 1 an si 3 luni,am obtinut si regimul derogatoriu,de la finante...dar, plec din tara, si nu o sa pot radia firma peste 1 an ... (vezi toată discuția)