avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ajutor inregistrare marca de la distanta
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ajutor inregistrare marca de la distanta

Buna ziua,

Cineva cu experienta poate ma ajuta: Vreau sa inregistrez o marca verbala pentru o singura clasa. Am inteles ca se poate depune cererea si prin posta cu confirmare de primire.

Cum fac cu taxele? Pot plati spre exemplu cu un singur OP taxa de inregistrare de 36 lei + taxa de examinare de 396 lei. Mai exista alta taxa (in afara de cea de eliberare a certificatului de la sfarsit)?

Inca ceva: am mai inregistrat o marca insa direct la ei. Am specificat atunci clasa de la nisa cat si o descriere (la punctul 10). Exista o descriere standard pe care sa o scriu? Atunci cei de la OSIM mi-au schimbat clasa si descrierea fara acodul meu si m-au si taxat pentru asta. E normal asa ceva? Cum fac sa nu se mai repete?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de proprietate industriala RALUCA ARDELEANU , Consultant proprietate industriala 13:53, 9 Mai 2011
Buna ziua,

Daca vi se face reincadrarea produselor/serviciilor solicitate pe mai multe clase si dvs nu sunteti de acord, atunci platiti doar clasa doritia si specificati pe OP-ul cu care achitati pentru ce clasa ati platit.
Daca scrieti la punctul 10 doar numarul clasei fara descriere nu vi se da data de depozit si primiti la adresa lasata o scrisoare in acest sens. Poate ar fi util sa cititi si scurtul ghid de completare a cererii.
Nu se poate cu check box-uri la clase pentru ca nu toata lumea doreste sa inregistreze clasa sau clasele pe general, unii doresc anumite produse dintr-o clasa.
Nu se poate ca la ROLTD pentru ca difera legislatia.
Si cercetarea e scumpa pentru ca interpretarea rezultatelor face diferenta, nu cautatul in baze de date. Desi ca sa obtii niste rezultate valabile trebuie sa stii si cum sa faci ecuatia de cercetare in acele baze de date, nu e suficient sa cauti cuvantul la identitate. O sa intelegeti de ce daca cititi putin si legea marcilor.
Pentru orice alte nelamuriri va stau cu placere la dispozitie.
Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelãmurire înregistrare marcã în clasa 35 - domeniul medical mjuovy mjuovy Buna ziua, Am si eu o nelamurire, vreau sa inregistrez pe persoana juridica o marca din domeniul medical, este vorba de o clinica oftalmologica care se ocupa ... (vezi toată discuția)
Înregistrare marcă osim mirunix mirunix Bună ziua! Doresc să [b]înregistrez o marcă la OSIM[/b], utilizând formularul lor [b]online [/b]și aș avea câteva întrebări punctuale cu care sper ... (vezi toată discuția)
Clasificarea nisa la osim magazin online? ciprian90 ciprian90 Buna ziua, Stiti cumva in ce clasa / clase trebuie sa inregistrez o marca pentru un magazin online care vinde parfumuri? Functionarul de la osim mi-a ... (vezi toată discuția)