avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Ce se invata la INPPA?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Ce se invata la INPPA?

Buna ziua! As dori sa stiu va rog in ce consta pregatirea de la INPPA? Se face practica sau specializari in vreun domeniu de drept? Si daca avem un master mai este necesar si INPPA-ul? Sau macar mai este obligatoriu sa mai facem inca un master in peroada stagiului de avocatura?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 12:37, 22 Decembrie 2011
Se fac un soi de cursuri si seminarii - cursurile-s cursuri ca la facultate, seminariile numite ateliere sunt de regula dedicate rezolvarii unor spete. Materiile studiate: OEPA, civil, penal, procedura civila si penala, dreptul UE, dreptul european al drepturilor omului, dreptul muncii, dreptul familiei, dreptul societatilor comerciale, arbitraj, drept contraventional si ceva nou cu asigurarile sociale ale avocatilor (eu n-am prins aceasta materie). Examenul anul asta a constat in 8 colocvii la aceste materii (civilul si penalul se dau impreuna cu procedurile aferente iar la ultimele trei enumerate nu s-a sustinut niciun fel de verificare) apoi in grila de 50 intrebari/minispete timp de 3 ore (total insuficient...in regulament scria 4 ore dar....traim in Romania). Prezenta este obligatorie, cursuri cam de la 14 la 20.
Nu are nicio legatura cu cursurile de master, nu este o forma de invatamant ci o forma obligatorie de pregatire a avocatilor in cadrul profesiei....
Multumesc frumos pentru informatii ... si parca mai era ceva prevazut referitor la examenele de la INPPA cine le da si le absolva mi se pare ca este scutit de alte examene poate examenele de definitivat de la barou dar nu stiu sigur...
Ultima modificare: Miercuri, 21 Decembrie 2011
Iulian81, utilizator
Exact, examenul de absolvire al INPPA este echivalent cu examenul de definitivat (care in curand nici nu se va mai organiza, fiind inlocuit in totalitate de examenul de absolvire al INPPA).
Si avocatul indrumator mai este obligatoriu? Daca tot timpul oamenii fac cursuri si dau examene la INPPA la ce mai foloseste indrumatorul??
Trebuie in continuare si indrumator....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce master sa aleg? jason jason Buna ziua! As dori cateva sfaturi referitoare la dilema mea :) In vara aceasta termin Dreptul (4 ani) si intentionez ca, dupa examenul de licenta sa dau ... (vezi toată discuția)
Inppa - deschidere 2008/2009 ContSters46797 ContSters46797 Daca cineva a fost astazi la sediul INPPA il (o) rog foarte frumos sa posteze impresiile aici. Pentru cine nu stie, astazi trebuiau sa se prezinte primele ... (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)