avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... respingerea contractului de concesionare teren
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

respingerea contractului de concesionare teren

Buna ziua,
Doresc sa concesionez de la vecinul meu un teren ( pasune) pentru pasunat. Am fost la primaria Turda unde am vrut sa inregistrez contractul de concesiune intre mine si vecinul meu si am primit refuz pe motiv: "ca nu aveti cursuri de fermier." Va rog sa-mi spuneti, daca aveti cunostinta, care este legea prin care primaria imi refuza acest contract. A devenit Romania o tara asa de dezvoltata, astfel incat nu mai pot paste 2 vaci pe un teren daca nu am curs de fermier???.:O
Cred ca va referiti la un contract de arenda ... care, intradevar trebuie inregistrat la Consiliul Local in termen de 15 zile de la incheiere...cei care iau teren in arenda trebuie sa aiba pregatire de specialitate agricola sau un atestat de cunostinte agricole ori de practica agricola. Contractele de arenda sunt reglementate de legea 16/1994.
Faceti un contract de inchiriere care se inregistreaza la administratia financiara si pentru care se plateste un impozit.
Multumesc de raspuns! Vreau sa va intreb, daca fac un contract de concesionare, mai sunt valabile reglementarile legii 16/1994 sau exista o alta lege? Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamuriri autorizate subventii apia Adut Adut Buna ziua, Suntem o asociatie de crescatori de bovine (9 membri) infintata de 2 ani conform cu OG 26/2000, cu contract de concesionare de la primarie pe n ... (vezi toată discuția)
Concesiune teren marmih marmih Am concesionat un teren in aug 2007. Dorind sa intocmesc cartea funciara pentru a-l cumpara, am aflat ca terenul respectiv (pe care am construit o cladire cf ... (vezi toată discuția)
Poate fi terenul trecut in acte pasune transformat in teren agricol? CountPorcula1987 CountPorcula1987 Buna ziua, am si eu o intrebare. Bunica mea are ~7 hectare de teren. Moment ele sunt concesionate unui fermier care momentan paste pe ele animale (oi). In ... (vezi toată discuția)