avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Monografie productie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Monografie productie

Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la sectia de productie dupa care urmeaza facturarea produsului catre client din acest showroom . Intrebare Trebuie sa consider marfa aceste produse sau direct produse finite( showroom se afla i acelasi loc cu sectia.
Cel mai recent răspuns: dorinut , utilizator 18:16, 15 August 2013
V-a fost recomandat contul de venit 701, in ideea ca marfurile provin din productie proprie si nu este vorba de revanzare.
Dar ma indoiesc ca v-a fost recomandat sa nu utilizati contul de ,,marfuri'' 371.
Daca o sa studiati OMFP 3055/2009, o sa remarcati cele doua conturi 345 si 371 nu se exclud reciproc, acestea „colaboreaza“ prin corespondenta dintre debitul si creditul fiecarui cont in parte.
Veti observa ca in categoria marfurilor se cuprind si produsele finite obtinute din productia proprie, transferate ulterior in magazinele proprii in vederea vanzarii directe catre consumatori persoane juridice si persoane fizice.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
Cornelia Tulpan, Contabil
buna ziua, puteti sa-mi spuneti cum se stinge 711 in monografia de mai sus

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile productie cariera piatra olgutza_e olgutza_e Etapele procesului de productie : 1.extragere piatra bruta ; 2.prelucrare/concasare piatra bruta -rezulta produs finit . Am nelamuriri cu folosire ct 711 si ... (vezi toată discuția)
Productie FLORIS44 FLORIS44 inregistrari contabile productie (vezi toată discuția)
Monografie bar - restaurant AncaUrda AncaUrda Care este monografia contabila si documentele primare pentru o unitate de alimentatie publica Bar – Restaurant care isi organizeaza evidenta stocurilor ... (vezi toată discuția)