Am urmatoarea speta: - un angajat la o institutie contractuala care apartine de primarie, a ocupat un post vacant prin concurs pe perioada determinata de 6 luni, dupa aceea i s - a prelungit contractul prin act aditional cu inca 6 luni iar ultima prelungire este de 12 luni, astfel terminand termenul prevazut in codul muncii de 24 de luni.Ce se intampla acum cu salariatul respectiv conform noilor modificari al codului muncii:- ii inceteaza de drept cim pe determinat ce prevede acest lucru?, daca cimul inceteaza de drept, postul devine vacant, iar salariatul trebuie informat de vacantarea postului, i se poate face cim pe perioada nedeterminata aceluiasi salariat, acest lucru prevede scoaterea la concurs a postului iar angajataul respectiv sa stea fara salariu o luna de zile. Deci ce trebuie facut in acest caz pentru ca se doreste colaborarea in continuare cu acest salariat.Postul lui fiind unic nimeni din institutie neputand indeplini atributiile sale. Va rog frumos sa mi raspundeti.
Se da anuntul cu 30 de zile inainte de concurs iar cu 15 zile inainte de concurs se formeaza comisia, ce se intampla cu salariatul dupa ce ii inceteaza de drept cim pe determinat, ce acte trebuiesc sa i se intocmeasca, trebuisa beneficieze de somaj pana participa la concurs sau cum se procedeaza .
1. Salariatul poate beneficia de somaj pana la data concursului , avand in vedere ca temeiul de drept al incetarii c.i.m. ii da voie sa beneficieze de soma , cu conditia sa aiab si stagiul minim de cotizare pentru somaj.
Pentru somaj este nevoie de sa ia de la angajator carnetul de munca, adeverinta de vechime pentru perioada 01.01.2011 - pana la data incetarii c.i.m. si adeverinta pentru somaj.
2. Cred ca se poate da anuntul inainte de a deveni vacant postul ... in aceste conditii se presupune ca angajatorul stie exact ca acel post va deveni vacant la data de ...
Contractul individual de munca pe durata determinata poate fi prelungit, in conditiile prevazute la art. 81 C.mun., si dupa expirarea termenului initial, cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari.
Nelamurire...
Goguvoinicu
Buna ziua!
Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)