avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua

Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva.
In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune.
Tatal meu s-a recasatorit in 2000, dar inainte a trait 8 ani in cuncubinaj cu a doua sotie. De curand a murit si tatal meu. Am dori sa stim care sunt cota parte ce ii revine sotiei tatalui meu si cota parte ce imi revine mie si fratelui meu? Daca toate bunurile intra in masa succesorala sau doar cele dobandite in timpul casniciei-cuncubinajului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:49, 7 Mai 2011
Este vorba de 2 dezbateri succesorale. Prima dupa mama dvs. Din bunurile mamei ( jumatate din bunurile comune+bunurile ei proprii) tatalui dvs. ii revenea 1/4 si dvs., copiiilor, 3/4.

Cealalta jumatate din bunurile comune cu mama dvs. + jumatate din bunurile comune cu actuala sotie ( daca exista) + bunurile lui proprii=masa succesorala a tatalui, se imparte 1/4 sotia supravietuitoare si 3/4 dvs., copiii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ivi ivi Buna ziua. A-si dori cateva raspunsuri daca ma poate ajuta cineva. In 1990 a murit mama mea. In urma decesului ei nu s-a facut succesiune. Tatal meu s-a ... (vezi toată discuția)
Drept de urmas in urma decesului unui parinte alba.ciprian alba.ciprian tatal meu s-a recasatorit cu o doamna ,au cumparat impreuna o casa si ne-am mutat impreuna toti trei in ea , dupa 13 ani de casnicie el a murit ,eu am ramas ... (vezi toată discuția)
Succesiune cote parti leobmi leobmi va rog sa ma lamuriti si pe mine pe romaneste , daca tatal meu vitreg a murit la succesiune vine mama mea ca sot supravietuitor si copii lui din prima ... (vezi toată discuția)