avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... dovada sediu pfa
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

dovada sediu pfa

Pentru dovada sediu pfa mai este necesar certificatul si adeverinta de la finante, la fel ca la srl-uri?
Sau este suficient un contract de comodat, sau inchiriere?
Cel mai recent răspuns: zallyna , utilizator 14:01, 14 Iulie 2011
contractul de comodat sau inchiriere se inregistreaza la finante conform art 17 din legea 31/1990 si de acolo primiti certificatul si adeverinta ce atesta destinatia de sediu social al spatiului inchiriat.
Pentru PFA-uri, II sau IF nu este necesara obtinerea acelor adeverinte, este valabil numai pentru SRL, SA, etc.
Este suficient contractul de comodat, inchiriere, etc.
Pentru cei interesati consultati pagina www.onrc.ro in partea stanga a paginii aveti rubrica Formalitati, iar actul care guverneaza infiintarea PFA-urilor este OUG 44/2008 si nu legea societatilor comerciale 31/1190
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Asa banuiam si eu, multumesc pentru confirmare.
Legea 31 pentru srl-uri unde este prevazuta specificatia cu dovada sediu este una, iar oug 44 este alta, iar aici nu spune nimic despre aceasta adeverinta si dovada de la finante.
Ultima modificare: Duminică, 8 Mai 2011
zallyna, utilizator
Document care sa ateste drepturile de folosinta asupra sediului profesional unui PFA poate fi : contract de inchiriere, comodat, certificat de mostenitor, contract de vanzare-cumparare, declaratie de luare in spatiu sau orice alt act juridic care confera dreptul de folosinta etc.
andreea.tudor a scris:

contractul de comodat sau inchiriere se inregistreaza la finante conform art 17 din legea 31/1990 si de acolo primiti certificatul si adeverinta ce atesta destinatia de sediu social al spatiului inchiriat.


Din citirea cu NEATENTIE dezinformati!!!!#-o Legea 31 e una iar OUG 44 e cu totul altceva!!!! Societati versus PFA
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
leuca_luminita, utilizator

Alte discuții în legătură

Se poate face un contract de comodat pentru un apartament pentru care exista deja un contract de inchiriere a spatiului? cenescu cenescu Se poate face un contract de comodat pentru un apartament pentru care exista deja un contract de inchiriere a spatiului? Este vorba de un contract de ... (vezi toată discuția)
Actele necesare pentru a deschide o firma ce se va ocupa de locuri joaca pentru copii loredanatenea loredanatenea Imi poate spune si mie cineva ce acte imi trebuie pentru a deschide un loc de joaca pentru copii cu bouncere, casute, loc de organizat zile de nastere. Va rog ... (vezi toată discuția)
Dovada sediu social Marcel Mihalache Marcel Mihalache Am inteles ca dupa ultimele modificari la legea 31, contractul de comodat nu mai este acceptat la ORC ca dovada spatiu, ci numai contract de inchiriere ... (vezi toată discuția)