avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Facturi din UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Facturi din UE

Am doua facturi emise in UE :
1- are la explicatii servicii de cazare , servicii de recrutare forta de munca si marketing pentru angajati - este emisa fara TVA , nu are un cod fiscal mentionat . Insa am inteles de la firma ca acest cod se poate afla .
2-are la explicatii chirie -in sensul de cazare - tot fara TVA si cod fiscal .
Eu trebuie sa le consider achizitii de prestari si sa le declar in 390 si taxare inversa in 300 , sau intra direct pe cheltuieli la rd de achizitii scutite in 300 si fara 390 ?
Va multumesc pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 18:02, 9 Mai 2011
Codul fiscal se valideaza prin vies. Da... 390
ceva nu se leaga in ceea ce ati mentionat dvs.
eu as inclina pentru urmatoarele variante:
1. firma prestatoare nu este inregistrata in scopuri tva intrucat locul prestarii serviciilor de cazare este intotdeauna locul unde sa afla hotelul respectiv, deci factura ar fi fost cu tva in cota tarii respective
2. firma prestatoare este inregistrata in scopuri tva, dar a facturat eronat fara tva.

pe de alta parte serviciile de marleting si recrutare se inscriu in regula generala B2B si acestea ar putea fi facturate fara tva, insa daca prestatorul nu ar fi inregistrat in scopuri tva in tara sa, ar fi obligat sa o faca inainte de a presta serviciile.
serviciile de cazare nu se inscriu in decl. 390.

ceva nu se leaga, de aceea va sfatuiesc sa verificati codul vies al prestatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decl. 394 Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In decl. 394 trebuie trecuta achizitie intracomunitara de servicii publicitate Google Adwords pe care o declar in decl. 390Vies? Sau se trece ... (vezi toată discuția)
Servicii intracomunitare - declaratii lunare - confuzie la anaf ? ionut_2005ro ionut_2005ro Buna ziua, Sunt o persoana fizica autorizata inregistrata in registrul operatorilor intracomunitari si inregistrat in scopuri TVA. Sunt inregistrat la ... (vezi toată discuția)
Cazare hotel in ue irinadiana irinadiana ce fac in cazul in care primesc o factura de cazare hotel din Austria pe firma?Cum o declar ? (vezi toată discuția)