avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 362 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Noul cod al munciii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Noul cod al munciii

Buna,

Cu noul cod al muncii am vazut ca sunt foarte multe controale pe la zeci de firme,probabil ca sa gaseasca muncitori care lucra la negru,intrebarea mea intra la controale si saloanele de infrumusetare? (frizer/a,cosmeticiana,etc )

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 9 Mai 2011
VlaDuTzEnTzIcH, utilizator
Cel mai recent răspuns: bianca.bonnie , utilizator 11:49, 9 Mai 2011
Dupa cum aveti ghinionul.
deci depinde de noroc? :)
Tinand cont de aceea ca toate societatile inregistrate, respectand toate formalitatile prevazute de lege, se supun aplicarii prevederilor Codului muncii, este clar ca saloanele de infrumusetare nu vor face exceptie de la controalele institutiilor abilitate in acest sens.
Totusi, asa cum a precizat George, ramane de vazut daca veti avea ghinionul sa fiti controlat sau nu.
ok va multumesc :)
Buna, as avea o intrebare...fratele meu este angajatul unui firme din Medias cu lucrari in Germania ocupand postul de electrician. "seful de echipa" l-a pus pe fratele meu expre sa descarce tevi lungi de 4 m cu o greutate de 32 de kilograme timp de o saptamana de unul singur, desi fratele meu acuza dureri de spate, (abia se misca) atunci cand sa cerut acasa pentru concediu medical, "seful" a ras de el, iar in cele din urma l-a lasat acasa, insa cand a ajuns la firma i s-a spus ca nu are drept la concediu medical, din cauza ca o sa fie dat afara. Este legala procedura? Nu are drept la concediu medical daca a fost exploatat la maxim, desi a facut ceva ceea ce un electrician nu trebuia sa faca (sa descarce materiale)? Astept raspuns.

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil marina201306 marina201306 Buna ziua. Am o mare nedumerire cu privire la intoarcerea din postnatal. Am tot sunat la locul de munca pt ca as vrea sa revin,dar primesc de fiecare data ... (vezi toată discuția)
Angajat mofturos padicam padicam Buna ziua! Cum mai pot proceda in cazul unui angajat care nu a mai venit la servici de aproape 2 luni? Cum sa inchei cim-ul lui? Nu am putut face nimic mai ... (vezi toată discuția)
Accident de munca SimonaCR SimonaCR Buna-ziua, Ce se poate face atunci cand angajatorul te forteaza sa declari ca accidentul de munca produs la sediul firmei s-a intamplat de fapt acasa? Este ... (vezi toată discuția)