avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... încredinþare minor rezultat in afara casatoriei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

încredinþare minor rezultat in afara casatoriei

Buna ziua,
Am sa va prezint, în mare, problema cu care mă confrunt: am un minor rezultat în urma unei relatii de concubinaj şi, cu 4 luni in urmă, fosta mea partenera a părăsit domiciliul luând şi copilul cu ea. Toate demersurile mele de a o face sa se razgândeasca nu au avut efectul scontat. Pâna acum am contribuit cu bani la cheltuielile legate de nevoile celui mic si, mai mult, am avut grija de el atunci când ea lucra in schimbul 2 sau la sfârsit de saptamâna. Recent, mi-am gasit pe altcineva si atunci, fosta partenera m-a anuntat că mă dă în judecată pentru pensie alimentară, lucru care s-a şi întâmplat cf. citatiei trimise pe 6 mai.
Nedumeririle mele sunt următoarele:
1. Atât timp cât am fost de acord ca cel mic să rămână la ea şi eu o ajut cu bani de ce e nevoie de proces pentru stabilirea pensiei? Oricum cel mic este copilul meu, l-am recunoscut, îl iubesc şi nu se pune problema sa-l abandonez în niciun fel!
2. Sunt de acord ca minorul sa fie incredintat mamei dar, in acelasi timp, mi-e frica de "programul de vizită" care îmi va restricţiona accesul la el şi, în felul acesta, ne va îndepărta unul de celălalt.
3. De ce trebuie să plătesc eu cheltuielile de judecată cînd ea este cea care a plecat de acasă, ea a dorit şi a produs ruptura?!
4. Trebuie să-mi iau un avocat, primesc unul din oficiu sau pot să-mi pledez şi singur cauza?
Vă mulţumesc anticipat pentru ajutor!

Cel mai recent răspuns: avvalentina , utilizator 21:53, 12 Mai 2011
Cu scuzele de rigoare pentru intarziere, multumesc pentru raspunsuri!
In situatia mea, este mai indicat sa apelez la un mediator? Daca raspunsul este afirmativ, poate sa-mi spuna cineva pasii pe care trebuie sa-i urmez si cam la cat ajunge onorariul?
Multumesc anticipat!
Nu poate fi vorba de mediere in acest caz.In proces va fi chemata Autoritatea Tutelara care va prezenta un referat de ancheta sociala ,dupa analizarea situatiei de la domiciliile ambilor parinti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii custodie minor chiricioglularisa chiricioglularisa Buna seara; as dori sa stiu unele lucruri in legatura cu o situatie in care se afla cineva din familia mea : un minor care a fost incredintat mamei in urma ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)
Copilul meu iordana-ionela iordana-ionela buna ziua,numele meu este dana,am 26 de ani si sunt mama de un an si sapte luni.am avut o relatie cu un barbat,am ramas insarcinata,dar nu am reusit sa mergem ... (vezi toată discuția)