avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silitã prin executor judecãtoresc a unei ...
Discuție deschisă în Executare silită

executare silitã prin executor judecãtoresc a unei amenzi contraventionale

In luna noiembrie 2009 am fost sancţionat contravenţional cu amendă pentru că nu am putut dovedi că am rovinietă valabilă. La sfârşitul lunii aprilie 2011 am fost somat de un executor judecătoresc să achit în 1 zi amenda plus cheltuielile de executare.
Am observat că fusese încuviinţată executarea silită de judecătorie.
Am formulat contestaţie la executare motivând:
- încălcarea art. 39 din OG 2/2001;
- încălcarea art. 141 din Codul de procedură fiscală;
- încălcarea art. 371 alin.2 din Codul de procedură civilă.
Menţionez că OG 15/2002privind rovinieta prevede aplicarea OG 2/2001 la contravenţiile sancţionate de acest act normativ . AM VREO ªANSÃ?
Cel mai recent răspuns: greceanu , utilizator 22:40, 10 Mai 2011
Amenzile tin de executia bugetara, Primariile prin compartimentul D.F.P.L. au titlul excutor. Dupa parerea mea executarea silita printr-un BEJ este inoportuna si in nafara legii,. Faceti o contestatie la executare si la titlul executoriu...???:(
Daca userul nu a contestat in termenul legal, procesul-verbal de constatare a contraventiei, ce sa mai conteste acum?

In plus, mie nu-mi pare nimic in neregula.Dar...revin si spun ca nu cunosc amanuntele spetei dvs.Din cate stiu, ar fi trebuit sa existe in p.v. de constatare a contraventiei si obligatia de plata a unei despagubiri...

www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Marți, 10 Mai 2011
Iuliana Cermak, Avocat
Nu am achitat amenda şi nici nu am formulat plângere contraventională.Am contestat procedura nelegală prin executorul judecătoresc. Conform Legii 188/2000, executorul nu are asemenea atribuţie. Codul de procedură civilă, art.371 spune ,, dacă legea nu dispune altfel " OG 2/2001 art.39 şi Codul de procedură fiscală, art.141 dispun altfel. Organul constatator a depăşit termenul de trimitere pentru executare silită - 45 zile şi acum încearcă prin executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transmiterea pv de constatare si sanctionare a contraventiei catre finante pentru luarea in debit dan_co dan_co Buna ziua. In urma unui control, s-a intocmit un proces-verbal de constatare si sanctionare a unor contraventii pe linia apararii impotriva incendiilor, care ... (vezi toată discuția)
Termen prevazut de lege mpompim mpompim va rog sa-mi spuneti care este termenul prevazut de lege in care un proces verbal de constatare a contraventiei trebuie trimis de organul emitent catre ... (vezi toată discuția)
Restituire amenda contraventionala Allynia Allynia Buna ziua, Avand in vedere faptul ca Ordonanta nr.2/2001 la Art.39 pct.2,prevede ca : in vederea executarii amenzii,organele...vor comunica din oficiu pv-ul ... (vezi toată discuția)