avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 537 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Restituire amenda contraventionala
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Restituire amenda contraventionala

Buna ziua,
Avand in vedere faptul ca Ordonanta nr.2/2001 la Art.39 pct.2,prevede ca : in vederea executarii amenzii,organele...vor comunica din oficiu pv-ul de constatare a contraventiei si de aplicare a sanctiunii,neatacat.....in termen de 30 de zile de la data expirarii acestui termen organelor de specialitate; Legea 182/2006 prevede acelasi lucru la Art.I pct 3(2). Codul de Procedura Fiscala la Cap.VIII Art.141 pct.6 prevede "Titlurile executorii emide de alte organecompetente,care privesc creante fiscale,se transmit in termen de cel mult 30 de zile la la emitere,spre executare silita,potrivit legii,organelor prevazute la art.136 acestea fiind organele de executare silita, pun urmatoarea intrebare:
*Ce se intampla cu procesele verbale de contraventie devenite titluri executorii daca nu sunt trimise in timp de 30 de zile organelor de executare ci dupa mai mult timp???
* Art.141 (7) la cine se refera ?
*Organele de politie la care punct din CPF art/141 se incadreaza? La pct.6 "alte organe" sau la pct-ul 7?
Va multumesc
nu se intimpla nimic. prescriptia este de 5 ani, incepind cu 01 ianurie a anului urmator celui in care pv a devenit titlu executoriu. termenul este de recomandare in lipsa unei alte sanctiuni decit prescrierea dreptului de a executa silit creanta bugetara.
Multumesc pentru raspuns..dar intrebarile meu sunt altele :)
Atat alin. (6) cat si alin.(7) ALE ART.141 din Cod proc.fiscala fac referire la titlurile executorii emise de alte organe decat organele fiscale,in categoria acestor "alte organe"incluzandu-se si organele de politie.
Titlul executoriu,respectiv procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei,se transmite spre executare organului fiscal competent in termen de 30 de zile de la data emiterii.Organul fiscal dispune masuri de executare pentru incasarea amenzii si in situatia in care transmiterea titlului executoriu s-a facut cu depasirea termenului de 30 de zile insa,in cazul in care comunicarea titlului se face cu depasirea a 90 de zile de la data emiterii nu-l mai poate pune in executare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de imputare titirca titirca Va rog sa ma ajutati cu o speta a unui prieten(sa-i spunem X),angajat intr-o institutie publica: deci,X are ca atributie de serviciu sa inainteze organelor ... (vezi toată discuția)
Termen prevazut de lege mpompim mpompim va rog sa-mi spuneti care este termenul prevazut de lege in care un proces verbal de constatare a contraventiei trebuie trimis de organul emitent catre ... (vezi toată discuția)
Amenda minor cu somatie si titlu executoriu.. AndreiCris AndreiCris Buna ziua, Un minor a primit o amenda(pt trecere prin loc nepermis) in valoare de 39 lei in anul 2007. I-a fost intocmit proces verbal pe care l-a ... (vezi toată discuția)