avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Indeplinire conditii de pensionare
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Indeplinire conditii de pensionare

Buna ziua,

Sunt nascut 19.11.1956 sex M.
Am lucrat in grupa I 16 ani si 2 luni si in grupa II 8 ani 9 luni 16 zile, apoi in conditii deosebite 2 ani si 9 luni.
Doresc sa aflu cand indeplinesc conditiile de pensionare.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:16, 26 Mai 2011
buna ziua,
multumesc f mult pt raspunsul dumneavoastra f promt.am uitat sa mentionez ca aceasta situatie era in data de 01.10.2008 cand am depus dosarul pt pensionare. in data de 30.01.2009 am primit decizia de respingere , deoarece nu indeplineam conditiile de reducere a varstei standard de pensionare din legea 19/2ooo, in sensul ca stagiul de cotizare realizat in conditii speciale si gr I nu permite reducerea necesara a varstei standard de pensionare.
in decizie mai sunt mentionate urmatoarele:
- legea 226/2006 , 6 ani si 2 luni (este identic cu conditii speciale)
- conditii normale 4 ani, 11 luni, 21 zile
- stagiu asimilat 1 an, 4 luni, 29 zile
- stagiu asimilat (alte drepturi asig soc) 2 luni
- stagiu aferent gr I si II , 7 ani si 9 luni,
- stagiu complet de cotizare 35 ani
- total stagiu de cotizare realizat 37 ani, 2 luni, 16 zile , din care 15 ani, 10 luni, 24 zile gr I si ce am mai scris in mesaju anterior.
- stagiu militar satisfacut in per 24.06.1077-24.11.1978

astept cu nerabdare raspunsul dumneavoastra
multumesc mult pt ajutorul acordat

liliana radu
@liliana radu

Intrebarea este adresata pentru sotul dvs., nu-i asa?

Din toate datele de mai sus rezulta ca acesta a realizat si depasit stagiul complet de cotizare de 35 de ani. Problema ramane, in continuare, indeplinirea conditiei referitoare la implinirea varstei de pensionare.

Varsta standard de pensionare a sotului dvs. este de 65 de ani. Aceasta se reduce cu 6 ani si 6 luni pentru perioadele lucrate in grupe de munca si in conditii speciale, rezultand ca poate beneficia de pensie pentru limita de varsta la 58 de ani si 6 luni. In privinta varstei de pensionare, primul meu raspuns nu se modifica.
buna ziua, va multumesc mult pt rasp dumneavoastra referitor la pensionarea sotului meu radu ion. dar mai am o nelamurire. din cate am aflat el poate beneficia de legea 226, referitoare la conditii speciale. asa este? astept cu interes rasp dumneavoastra.

o zi buna,
Legea 263/2010
Art. 196
La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
m) Legea nr. 226/2006 privind incadrarea unor locuri de munca in conditii speciale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 509 din 13 iunie 2006;

Ramane valabil raspunsul D-nei Pintea
liliana radu a scris:
dar mai am o nelamurire. din cate am aflat el poate beneficia de legea 226, referitoare la conditii speciale. asa este?

La ce va referiti, doamna? Sotul dvs. a lucrat 6 ani si 2 luni in conditii speciale conform Legii nr. 226/2006 si situatia aceasta nu se poate schimba.

Dar poate nu inteleg eu sensul intrebarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Grupa munca ciubotarudan ciubotarudan Pentru 13 ani si 7 luni lucrati in gr. 2 de munca, la impliniriea varstei de pensionare se adauga ceva . Mentionez ca sunt barbat ,nascut pe20.06.1954 , in ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie? CHIRIAC MIRCEA CHIRIAC MIRCEA Sunt nascut pe 31-08-1950,am stadiul de cotizare realizat de 43 de ani 11 luni 14 zile in sector de stat din care 11 ani 6 luni 28 de zile gr 2(leg ... (vezi toată discuția)
Data pensionare limita de varsta seneca399 seneca399 Sunt nascut in mai 1961,am 31 ani vechime in munca din care 9 ani in grupa a II-a.de munca Incepand cu 1 martie 2013 sunt pensionar invaliditate gr.III. La ce ... (vezi toată discuția)