avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 174 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Cea mai mare problema a asociatilor unici
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Cea mai mare problema a asociatilor unici

In cateva zile trebuie sa ridic certificatul asociat SRL de la reg. com.
Si ca oricare am inceput sa caut contabil ... cu unul am avut si o intalnire ...Insa marea surpriza : vreau sa fac 2-3 angajari pe salariu minim ( sa platesc si eu mai taxe mai mici), insa salariatul va primi 2.000 ron in mana . Idea mea erea ca la 10.000 ron venit lunar voi da aproximativ 2.100 salariile declarate apoi taxele pentru salariati la stat( undeva la 45%), impozitu ..., raman cu 7.000-6.000 din ei mai dau diferenta la angajati de (1.400 x 3 salariati) si raman cu restul pt. mine. Dar contabilul mi-a zis ca, profitul (castigul) de 7.000-6.000 nu am cum sa-l ridic pt. mine ca asociat, acesta se cumuleaza pana pe 5 ianuarie si doar atunci i-l pot ridica. deci cum intru in posesia lor pt. a da diferenta salariatilor.., cica ar mai fi o solutie sa-i ridic ca administrator si atunci ma pot folosi de ei ...dar problema e, daca am un control ? ca administrator trebuie sa dovedesc ca de acei bani am cumparat, cheltuit ... pt. firma insa asa ceva nu am cum sa dovedesc pt. ca eu dat la salariati dif. de salariu nedeclarata .... sau sa-i am la mine in momentul respectiv pt. a dovedi existenta lor preconizand ca trebuia sa iau .... deci nicio varianta nu merge. O ultima varianta mai erea ..ca asociat unic pot totusi sa imprumut 5.000 euro pana la bilantul anual ..dar asta ma ajuta doar pt. 2 luni apoi tot aici ajunc.

Cum sa rezolv chestia asta ... pentru ca exista persoane care exact asa procedeaza da salariu de 700 ron declarat si diferenta pana la 2.200 separat.
Cum mi-a prezentat contabilu problema ..aleg ca dupa ce ridic certificatul, adoua zi sa inchid firma. Nu am cum sa declar salariu real ..ar insemna sa tin srl-ul doar pt. taxe.
Cel mai recent răspuns: ContSters205308 , utilizator 00:19, 13 Mai 2011
Dividende deci bani care v-ar reveni dumneavoastră personal în urma repartizării profitului se pot lua la anul după ce depuneţi bilanţul anual pentru anul 2011 din care să rezulte că aţi repartizat profitul aferent anului 2011 pe dividende.Totodată trebuie să plătiţi impozit pe dividende de 16%. După achitarea impozitului de 16% este treaba dumneavoastră cum îi cheltuiţi. Pentru a lua bani din societate trebuie să faceţi o dispoziţie de plată după care trebuie să îi restituiţi înapoi. Dacă nu îi restituiţi controlul fiscal poate calcula lejer impozit 16%.nu prea văd o soluţie legală pentru problema dvs. decât ceea ce am scris mai sus.
Eu sunt platitor de impozit pe venit adica 3%. Sa inteleg ca pot lua bani, cand vreau si cat vreau din firma ... in final statul i-si va lua cei 3% sau 16% si gata nu ma va trage la raspundere ...
Mai bine faceti o Intreprindere individuala, puteti avea si angajati si puteti lua si banii cum si cand vreti.
Asta daca nu vreau sa activez pe mai multe domeni ... si am ales srl pt. ca nu am nevoie de calificari, cu toate ca am destula experienta pe domeniu principal.
Daca ar fi sa optati acum, de la inceput v-as sfatui sa va infiintati ii. Poate sa fie bine si pe SRL, doar ca aveti cheltuieli si responsabilitati mai mari: situatii financiare intocmite de contabil platit in fiecare luna, bilant semestrial si de sfarsit de an, dividendele le ridicati dupa cum s-a aratat mai sus...
La ceea ce ati enumerat dvs. ca activitati nu va trebuia calificare, puteati sa angajati persoane calificate in meseriile respective.

Alte discuții în legătură

Calcul impozit dividende oroszstefanpfa oroszstefanpfa Buna seara, Pentru ca nu am primit raspuns la intrebarea pusa, repet. Cum se calculeaza impozitul pe dividende la o microintreprindere care plateste 3% pe ... (vezi toată discuția)
Contract de servicii: srl, ii, sau contract pf? nigerart nigerart Am un SRL, cu activitatea suspendata pe 3 ani. Perioada expira peste 1 luna. Primaria unei comune din alt judet, imi da o suma (considerabila) pentru o lucrare ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl 3% ionut2001 ionut2001 Revin cu o noua intrebare in incercarea de a ma clarifica: Ma ocup cu webdesign-ul. Doresc sa infiintez firma numai pentru webdesign. Doresc sa ma angajez cu ... (vezi toată discuția)