avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua,ma numesc Cristina si as dori sa aflu niste detalii referitoare la tatal meu.
Tatal meu este nascut la data de 04.05.1959 si pana in prezent are aproximativ 37 ani de munca. Este adevarat ca el nu are inca varsta de pensionare insa as vrea sa stiu daca are vreo posibilitate de a se pensiona. Eu locuiesc in Belgia si as vrea sa vina si el aici,din pacate el nu mai poate munci deoarece are si o problema de sanatate care i-a afectat locomotia,este greu deplasabil.Stiu ca ar fi un mod de pensionare pe caz de boala insa la noi in tara acest lucru este atat de laborios incat cred ca dureaza mai mult decat ne-am putea permite sa asteptam.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: crysakid , utilizator 22:39, 11 Mai 2011
Numai pe caz de boala daca comisia de expertiza medicala decide acest lucru. Dar poate sa vina la dv. si fara sa beneficieze de pensie, legea nu-i interzice iesirea din tara si/sau stabilirea in alt stat.
Nu va suparati ca intervin si eu in situatia dv familiala......dar ar trebui sa cautati o solutie pentru a rezolva o pensie de boala pentru tatal dv a muncit atitia ani si merita sa primeasca o pensie cit ar fi ea de mica .........gasiti o persoana din familie care sa se ocupe de intocmirea dosarului de pensie de boala sau apelati la un medic de specialitate care poate sa intocmeasca dosarul in urma unei analize amanuntute a bolnavului.........sint si eu in aceiasi situatie.......adica mi-am pierdut si eu capacitatea de munca dupa o perioada de 30 ani dar nu am renuntat la pensia de boala pentru ca atit mi-a mai ramas.......multumirea ca o data in luna trece si pe la mine postasul ..........va doresc sanatate multa........si nu va descurajati............=D>:thumbup:
Este adevarat ca poate veni la mine numai ca statul belgian da o viza de sejur de 3 luni timp in care tu trebuie sa iti gasesti un loc de munca,lucru care daca nu se intampla esti atentionat si poti sa fi trimis inapoi in tara ta.......asta ma descurajeaza...Multumesc
Aveti dreptate nu este normal sa renunt la pensia lui,sincer nici nu as vrea,macar pentru moralul tatalui meu caci ce e drept a muncit,numai ca timpul este foarte scurt si nu stiu cat de repede se pot rezolva aceste lucruri....va multumesc pentru ca ati intervenit...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

accident de munca in belgia ... Doina_Ana50 Doina_Ana50 Buna ziua! Unchiul meu a avut un accident de munca in Belgia,in luna martie 2021,in urma caruia a ramas paralizat ,deoarece i-a fost afectata coloana. Pana in ... (vezi toată discuția)
dreptul la ajutor de inmormantare in romania sau in belgia? ContSters116232 ContSters116232 Mama mea a murit in Belgia si a fost repatriata in Romania.A avut munciti 20 si ceva de ani in Romania si 7 in Belgia ,nu a apucat sa iasa la pensie.Are ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in italia ancaiftode ancaiftode Tatal meu a suferit un accident de munca in Italia in noiembrie 2011, i-a cazut lama unui motostivuitor pe picior si i l-a fracturat grav (operatii, ... (vezi toată discuția)