avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... INTABULARE CLADIRE FARA AUTORIZATIE ... ORDONANTA 64 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

INTABULARE CLADIRE FARA AUTORIZATIE ... ORDONANTA 64 SAU ACCESIUNE IMOBILIARA

Buna ziua. Am si ei o problema mai spinoasa la care nu reusesc sa ii dau de capat.
Am construit in 1994 o cladire fara autorizatie pe un teren aflat in chirie de la consiliul local. In 2008 am cumparat terenul care imi este intabulat in CF. Intrebarea este prin ce procedura pot intabula constructia ? Este valabila ordonanta 64/2010 prin care scot o adeverinta de la primarie care sa contina pozitia in registru agricol precum si faptul ca cladirea exista si am platit impozit pe ea sau accesiunea imobiloiara artificiala ?
Cu stima. Astept pareri
Cel mai recent răspuns: Kyandra , moderator 10:48, 17 Mai 2011
Acea adeverinta poarta numele de Anexa 17 la ordinul 636/2002 si va poate folosi, in masura in care faceti dovada ca in anul edificarii constructiei, detineati un contract legal de inchiriere cu Consiliul local pentru terenul aferent si daca cladirea respectiva a fost inscrisa la registrul agricol.
Multumesc mult. In cazul in care nu pot face dovada existentei unui contract de inchiriere si daca cladirea nu a fost inscrisa in Registrul Agricol ma gandesc ca ramane actiunea in constatarea accesiunii imobiliare ?
Anexa 17 specifica chiar faptul ca "imobilul X a fost inscris in Registrul agricol al localitatii... anii...la pozitia cutare". Daca cladirea respectiva nu a fost declarata la Registrul agricol, primaria respectiva nu va poate elibera Anexa 17.
Ar mai fi varianta intrarii in legalitate, prevazuta de Ordinul 839/2009:
Art. 59: Intrarea în legalitate
(1)Organul de control care a sanctionat contraventional pentru fapta de a se executa lucrari de constructii fara autorizatie sau cu încalcarea dispozitiilor acesteia, potrivit prevederilor art. 28 alin. (1) din Lege, pe lânga oprirea executarii lucrarilor, are obligatia de a dispune luarea masurilor necesare pentru încadrarea lucrarilor în prevederile autorizatiei, sau de desfiintare a lucrarilor executate fara autorizatie, într-un termen pe care îl va stabili prin procesul verbal.
(2)În vederea realizarii prevederilor alin. (1), potrivit Legii, autoritatea administratiei publice competenta sa emita autorizatia de construire/desfiintare are obligatia de a analiza modul în care constructia corespunde reglementarilor din documentatiile de urbanism aprobate pentru zona de amplasament, urmând sa dispuna, dupa caz, mentinerea sau desfiintarea constructiilor realizate fara autorizatie sau cu încalcarea prevederilor acesteia.
(3)În situatia în care constructia realizata fara autorizatie de construire întruneste conditiile urbanistice de integrare în cadrul construit preexistent, autoritatea administratiei publice locale competente poate proceda la emiterea unei autorizatii de construire în vederea intrarii în legalitate, în coroborare cu luarea masurilor legale care se impun, numai în baza concluziilor unui referat de expertiza tehnica pentru cerinta esentiala de calitate "rezistenta mecanica si stabilitate" privind starea structurii de rezistenta în stadiul fizic în care se afla constructia, precum si pentru cerinta esentiala de calitate "securitatea la incendiu", numai dupa emiterea Acordului de mediu, în conditiile legii.
Buna ziua. Vin cu completari la discutia noastra purtata zilele trecute. Societatile comerciale nu se inregistreaza in registrul agricol iar "reprezentantii" OCPI din localitatea Carei, Satu Mare refuza cu desavarsire sa intabuleze constructia in baza legi 7/1996 reglementata de oug 64/2010. ..... fapt care ma pune in situatia sa solicit unei instante sa recunoasca acest drept.
INTREBAREA mea este pe ce cale sa merg ... constatare sau accesiune
daca se poate rog pe cine citeste mesajul cu un model de actiune pe leahu.adrian@gmail.com
Cu stima
Cu tot respectul, insa exista registru agricol special pentru societatile comerciale, care isi inscriu acolo proprietatile. Cat despre atitudinea OCPI Satu Mare...ma abtin. In cazul de fata, cred ca o actiune in accesiune imobiliara artificiala ar fi cea mai indicata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare casa+teren ellastef ellastef terenul; are cadastru si intabulare,iar casa o am trecuta doar pe rol in registrul agricol pe care platesc impozite.ilam in posesie de 6ani prin contract de ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa bogsmc bogsmc Buna ziua, Am dobandit o casa printr-un act de adjudecare.Casa a fost construita fara autorizatie de constructie si din acest motiv nu mai pot face ... (vezi toată discuția)
Constructie neautorizata Helena_L Helena_L Proprietarul a construit anexe(baie,bucatarie) la casa fara autorizatie de constructie iar acum doreste sa vanda casa. Ce trebuie sa faca? Am inteles ca a ... (vezi toată discuția)