avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Cum afecteaza trecutul unei persoane o viitoare ...
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Cum afecteaza trecutul unei persoane o viitoare cariera juridica.

Buna ziua! Voi incepe cu inceputul. La varsta de 18 ani am lucrat 6 luni intr-un studio de videochat pentru a ma putea intretine. Intre timp mi-am dat seama ca nu este moral ceea ce faceam si mi-am canalizat toata atentia spre scoala. Am intrat la facultatea de drept unde sunt student bursier si imi place extraordinar de mult. Dupa terminarea facultatii as vrea sa sustin examenul de admitere in INM iar intrebarea mea este....exista posibilitatea ca o viitoare cariera in magistratura/avocatura sa imi fie afectata de ceea ce am facut in adolescenta? Mentionz ca am ceva timp de cand studiez codul deontologic al magistratilor si sunt cateva articole la care s-ar putea raporta ceea ce am facut eu in trecut. Va multumesc!
Presupun ca este important daca ati avut contract de munca sau daca exista un act care se constate ca ati avut respectiva activitate. Mai exact , atat timp cat nu exista nici o dovada care sa fie gasita de catre cei care ar putea face o verificare nu exista nici o problema, pentru ca nimeni nu o sa va aiba o problema cu aceasta atat cat nu cunosc situatia. ;)
Daca ar exista astfel de dovezi, depinde de cel care face verificarea. Practic aceasta ar putea fi o problema la interviu unde totusi ati avea posibilitatea de a da explicatii si daca ele sunt convingatoare nu vad de ce ar putea sa constituie o problema, dar in schimb la verificarea bunei reputatii din cate stiu nu va cere nimeni explicatii si acolo nu exista reguli ci doar niste ghidaje generale asa ca ar depinde de noroc si de opiniile ceror care fac verificarile.
Asta doar teoretic deoarece practic cred ca si in acest ultim aspect puteti interveni dar necesita munca. Va recomand sa va implicati cat mai mult in activitati de voluntariat pentru ca la posibilile verificari, sa existe dovezi contrare, la acele concluzii pe care le-ar putea trage persoanele care fac verificarile. Va fi foarte dificil sa faceti fata si la invatat si sa va implicati in activitati de voluntariat dar asta e recomandarea mea. In plus sa alegeti acele activitati care denota opusul impresii pe care si-ar forma-o cineva care ar afla doar despre ce ati mentionat.
Pe langa voluntariat va mai recomand participarea activa la orice concursuri, manifestari stiintifice si alte asemenea la care aveti sansa, in domeniu dreptului.
In fond persoanele respective sunt judecatori, procurori iar acestia sunt invatati sa tina seama si la infractori de orice semne care sa indice ,,indrepatarea" si sa fie mai ,,blanzi" cu acesti , fiind important pentru aplicarea pedepsei aceste bune conduite. Principiile de drept formeaza ideea ca o persoana ar trebui ,,iertata" pentru ceea ce a facut daca intre timp nu mai ,,calca stramb" , cel mai important exemplu fiind prescriptia, iar ultima recomandare ar fi ca in nici un caz sa nu apara ceva recent care sa poata fi colaborat cu situatia din trecut
Dupa cum bine stim, presa/ oamenii cu putine cunostinte in domeniu arunca cu noroi in justitie cu prima ocazie pe care o au. Acesta este si motivul pentru care, sincera sa fiu, imi este teama. Cu siguranta nu voi mai practica ceea ce am practicat in trecut si sper sa fie totul bine. Oricum, din ce m-am documentat, codul deontologic nu contine sanctiuni pentru incalcarea acestuita ci decizia va fi lasata la "lumina si intelepciunea" curtilor superioare. Cat despre sfatul cu actiunile de voluntariat, tin sa va multumesc foarte mult pentru sfat!
NU, dintr-un simplu motiv: nu sunt probe!
Insa daca numele tau este Mihaela Nistor, tocmai ai creat o proba!
Ultima modificare: Luni, 23 Mai 2011
xuser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract colaborare/practica valuntara Adi_Ceteras Adi_Ceteras Buna ziua, Sunt de la o firma din domeniu IT si avem o persoana care vrea sa vina sa invete din pasine programare in cadrul firmei noastre fara ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Paul Dobos Paul Dobos Salutare tuturor celor care posteaza si participa cu idei si sfaturi la Subiectul Admitere Barou 2010, cred ca este o idee excelenta de a activa in Cadrul ... (vezi toată discuția)
Este tarziu sa acced la profesia de avocat? crismari crismari Buna tuturor, Nici nu stiu cum sa incep, astfel incat sa ma fac inteleasa si in cateva randuri sa cuprind toate ideile ce imi trec prin cap... Am 27 ani ... (vezi toată discuția)