avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită prin hotarire judecatoreasca
Discuție deschisă în Executare silită

prin hotarire judecatoreasca

EXISTA vreun text de lege care sa permita unui executor judecatoresc sau camerei executorilor judecatoresti una din regiunile de competenta care sunt infiintate sub egida MINISTERUL JUSTITIEI,sa permita ca o executare cu recuperare de valori banesti fara a fii obligat creditorul sa plateasca onorariul la executorul judecatoresc.ACESTA urmind sa recuperere onorariul de executare de la inculpat?
Creditorul are obligatia de a plati un avans executorului. Exista si situatii in care creditorul "negociaza " cu executorul, avanseaza numai cheltuieli de executare, iar executorul isi recupereaza onorariul direct de la debitor.
Retineti faptul ca, si in situatia in care creditorul ar fi platit tot onorariul si cheltuielile de executare inainte de executare, executorul era dator sa recupereze si aceste sume, pe langa debit, si sa le returneze creditorului.
Daca plateste doar un avans, doar acea suma i se va restitui creditorului, dupa recuperare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuielile de executare silita? calin_andrei calin_andrei Buna ziua, Vreau si eu o lamurire legata de cheltuielile de executare silita. Ele sunt avansate de creditor executorului pentru a se deschide dosarul de ... (vezi toată discuția)
Onorariu executor se recupereaza de catre creditor de la debitor? andreistan andreistan Buna ziua, In cadrul executarii silite creditorul avanseaza sume pentru acoperirea [b]onorariului executorului[/b] si a [b]cheltuielior de ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez banii de onorariu dati unui avocat intr-o cauza castigata? gudflo gudflo Va rog sa imi spuneti cum ajung sa primesc banii inapoi.,prin sentinta obliga persoana sa imi plateasca suma care este cu titlu de cheltuieli de judecata (vezi toată discuția)