De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații
Domnul a intrebat daca trebuie sa intocmeasca actele la notar. Eu i-am raspuns ca le poate face si singur, iar un avocat i le poate certifica. Asa am inteles eu. Poate dumnealui s-a referit la forma actelor in general nu numai la ceea ce am inteles eu.
Are cel putin nevoie de avocat care sa certifice contractul de cesiune.
[...]
- unul dintre asciati poate incheia contractul de cesiune de parti sociale si impreuna cu celalalt asociat sa merga la avocat doar pentru darea de data certa actului sau la notar pentru autentificarea actului, ambele variante fiind perfect legale.
- unul dintre asociati va putea redacta actul constitutiv si poate merge cu el singur, fara a fi necesara prezenta celuilalt asociat, la avocat pentru darea de data certa sau la notar pentru autentificare, iar apoi la registru pentru inregistrarea mentiunii.
Asta nu va indreptateste insa sa abordati acest ton fata de mine, iar daca acest ton este reprezentativ pentru un consultant, atunci nici nu doresc sa ajung vreodata consultant.
Prefer anonimatul ca sa pot savuta aroma dosarelor in care castig impotriva unor distinsi domni consultanti. Este mult mai fin parfumul acesta.
In plus, oamenii prefera sa isi asigure linistea ca un act a primit forta juridica printr-o "forma de aviz" (ca sa ma exprim asa) al unei persoane abilitata sa investeasca cu o astfel de putere actele incheiata de partile fara studii juridice. Asta creeaza confort omului de rand si il scuteste de framantari de tipul "o fi bine ce-am facut?"
In alta ordine de idei am intalnit judecatori care au fost la un pas de a respinge cereri de inregistrare a unor astfel de mentiuni pe motiv de neatestare a unora dintre actele enumerate de initiatorul acestui topic. Si stiti forte bine ca instanta este suverana in a aprecia!
Eu prefer sa economisesc timpul, banii si bataia de cap...
Indraznesc sa concluzionez ca sunt dezamagita de iesirea Dvs. si imi prezint scuze celorlalti utilizatori pentru aceasta neplacuta replica.