avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Supliment la diploma
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Supliment la diploma

Buna ziua!
Am absolvit in anul 2005 cursurile Academiei de Studii Economice, invatamant la distanta . Am susţinut examenul de licenta la ASE în sesiunea August 2005, pe care nu l-am promovat.

Am susţinut si promovat examenul de licenta la Universitatea din Petrosani in sesiunea Februarie 2006, pentru care am prezentat foaia matricola - extras din Registrul matricol, eliberata de ASE.

Mentionez ca nici acum, dupa doi ani, nu pot sa imi ridic diploma de studii intrucat Universitatea din Petrosani solicita eliberarea Suplimentului la diploma de catre ASE, iar la solicitarea mea de a obtine acest document, mi s-a răspuns ca documentul doveditor al absolvirii studiilor este Foaia matricola si nu mi se poate elibera un alt fel de document.

As dori să aflu cine elibereaz suplimentul la diploma intr-o asemenea situatie si dacă exista posibilitatea (temei legal) ca datele inscrise in Foaia matricola sa fie preluate în Suplimentul la diploma.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:24, 6 Iulie 2008
Porivit Ordinului nr.3714/2005 al Ministrului educatiei si cercetarii privind introducerea Suplimentului la Diplomă în certificarea absolvirii unui ciclu de studii universitare, toate instituţiile de învăţământ superior acreditate sau autorizate să funcţioneze provizioriu vor elibera, în mod gratuit, odată cu diploma de studii universitare, Suplimentul la Diplomă, începând cu absolvenţii din anul universitar 2005-2006.
Această măsură se aplică atât în ciclul de studii universitare de licenţă, cât şi în ciclul de studii universitare de masterat.
La data punerii în aplicare a acestui Ordin, instituţiile de învăţământ superior din România încetează să mai elibereze Foaia matricolă ca document însoţitor al Diplomei de licenţă, Diplomei de inginer, Diplomei de arhitect, respectiv, al Diplomei de masterat.

Acest Ordin il puteti gasi aici [ link extern ]

Potrivit Ordinului nr.4868/2006, instituţiile de învăţământ superior acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu vor elibera gratuit, Suplimentul la Diplomă, ca document însoţitor al Diplomei de Absolvire, Diplomei de Licenţă, Diplomei de Inginer, Diplomei de Arhitect, Diplomei de Urbanist, Diplomei de Studii Aprofundate şi Diplomei de Master. Suplimentul la Diplomă este un document obligatoriu anexat actelor de studii menţionate mai sus.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suplimentul la diploma felicias65 felicias65 Buna seara! As dori un raspuns la urmatoarea problema : Am absolvit facultatea in anul 2005 si nu am promovat exemenul de licenta in sesiunea august 2005. ... (vezi toată discuția)
Ordin 539/2013 doriacristina doriacristina Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca: c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)
Adeverinta studii superioare pentru postul de programator Blu_ Blu_ Buna ziua, Va prezint urmatoarea situatie: In luna iulie am absolvit nivelul studiilor de licenta la specializarea informatica. Datorita regimului ... (vezi toată discuția)