avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Sunt sau nu asociat/administrator?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Sunt sau nu asociat/administrator?

anul trecut am investit cu o prietena in 2 magazine pe firma acesteia dupa ce sau deschis am mers la notar si am semnat si eu si ea acte eu si ca asociat si administrator prin declaratia pe proprie rasp ptr onrc ocupinduse de acte jurista firmei respective dar dupa 4 luni am avut surpriza sa nu pot intra in mag ca nu am nici un drept mi sa spus ,iesisera actele de la onrc unde aceasta pacalinduma sa trecut singura in actul constitutiv ,am mers si la politie dar acestia miau spus ca nu tine de ei ,dar eu totusi am investit bani pe care aceasta nu vrea sa mi-mai dea la inceput a spus ca pe fiecare luna o sa-mi dea anumita suma dar nu sa tinut de cuvint ,poate ma ajutati ca nu stiu ce sa mai fac ca eu nu apar in firma nicaieri si nimeni nu ma baga in seama am mers si la onrc cu aceea declaratie dar si ei au spus acelasi lucru ca nu tine de ei ,ea este bine mersi cu bani mei si eu ??????
Cel mai recent răspuns: meruta florentina , utilizator 18:57, 19 Mai 2011
DA asa a fost sub semnatura privata cred, dar credeti ca acea cesiune nu se regaseste nicaieri ,ca eu conform declaratiei pe propie rasp. parca asi fost singura la notar ,oare nu se poate dovedi nimic ? este ca si cum eu sant nebuna si cu toate actele mele toata lumea m+a priveste de parca eu asi cere ceva ce nu imi apartine de drept ,cu toate ca ea a mers impreuna cu mine sa imi cedeze si sint sigura ca trb sa dovedeasca ca si detine acel ceva ,pe care trb sa+l cesioneze ,aici nu inteleg de ce acea declaratie a mea nu are nici o valoare ca nu eu am pacalit pe nimeni ,ea a cedat eu am primit si aici nu inteleg de ce nu este valabil actul la mine si de ce de ea nu se ia nimeni ca ea a fost aceea care dupa ce a semnat ,mie nu mia mai dat nimic ,si ea sa trecut singura la onrc fara mine si eu am ramas cu actul si cu bani luati ,sa inteleg ca la notar cine cunoaste cit de cit mersurile in acte poate sa tepuiasca pe cine vrea de cite ori vrea ? La notar sa inteleg ca este ptr uni muma si alti ciuma ? oare onrc nu trb sa tina seama de acea declaratie a mea ? si daca da eu cred ca nu se mai ajungea aici zic si eu ?
stiu ca exista portite peste tot in lege dar chiar sa nu tina nimeni seama ca am si eu drepturi ,nu numai ea care sa apucat sa se treaca singura in act ,nu stiam ca exista legea "Primul venit primul servit ",ca totusi sint niste acte intocmite si niste declarati date ?
Si credeti ca este corect la notar sa semnez numai asa ceva ,fara nimic altceva adica sa fie suficient ,nu prea cred ,la birou de fata cu notara si eu si ea am semnat acte intai ea si dupa aceea eu ,imi aduc aminte ca am semnat mai multe acte ,acum nu am nici o scuza ca nu stiu ce am semnat atunci ,dar atunci in aceea perioada f grea ptr mine ma simtea f rau ,eram in studiu doctorilor pe post de cobai cu o prb de sanatate ,si am avut incredere in ea atita tot ,dar tin minte ca era linga mine si dupa ce semna ea ,mi+le dadea mie la semnat asta nu am uitat stiu sigur ca am semnat mai mult decit aceea declaratie ,ea de meserie este contabil si cunoaste cit de cit legislatia ,stia sigur ce face ,de aceea nu ma pot impaca cu gindul ca poti duce pe cineva la notar sa i+o tragi cu acte ,eu nu am facut decit sa o ascult pe ea ca stiam ca se ocupa de onrc ca si contabil si de aceea nu am ascultat de nimeni atunci, si acum imi pling de mila singura la ce prostie am facut dar asta este se spune ca toti invatam din greseli .:sorry:
Stimata doamna cu tot regretul pentru ceea ce vi s-a intamplat notarul nu este obligat sa va scotoceasca prin hartii si sa vada ce mai semnati d-voastra cu alte persoane prezente prin notariat. El este obligat sa fie vigilent si sa supravegheze ca totul sa fie legal cu privire la hartiile care i se adreseaza lui in mod direct. Acolo daca aveti ceva de reprosat ii puteti face acest lucru. Faptul ca eu pe coltul biroului de la notariat mai semnez si alte hartii cu cineva care nu ii sunt notarului adresate nu este fix treaba lui sa-mi ceara mie hartiile sa vada ce fac. Vina va apartine in intregime, si asa cum spune si altcineva in afara de o declaratie pe propria raspundere altceva nu ati semnat nimic legat de notar.
Si eu daca vreau maine ma duc la 10 notariate si fac 10 declaratii pe propria raspundere ca indeplinesc conditiile prevazute de lege ca sa fiu asociat in 10 societati pe care mi le aleg aleatoriu de pe net. Dar aceste declaratii notariale fara a fi insotite si de alte acte nu fac nici 2 bani pentru ca nu pot intra intr-o societate numai pe baza lor.
buna seara, si cu tot respectul ptr toti notari ,eu am semnat la biroul dinsei in fata dinsei actele ,nu pe coltul biroului si nu in afara biroului pur si simplu dinsa in fata noastra si noi la birou in fata dinsei cu actele de la una la alta semna intai respectiva si apoi mi-le inmana mie si invers ,iar d-na notar se uita la noi si privea cit timp noi am semnat ,este f simplu ptr cine cunoaste legea si f usor ptr cine stie toate demersurile dar cine nu stie ,eu cred ca o fura ca mine cu acte eu tot cred ca trb sa tina o copie dupa actul de cesiune ,si tot nu imi vine sa cred ca oricine poate sa dea declaratie la notar pe asa ceva ,eu cred ca cine cesioneaza trb sa dovedeasca ca detine ceea ce vrea sa cesioneze,mie asa mi-se pare corect ca la notar trb sa dovedeasca ca altfel nu inteleg ea de ce a mers cu mine si ea de fapt ce a semnat odata cu mine,asa ma prezentam singura si faceam eu declaratia fara ea daca se putea singura ,dar de fapt daca aveti dreptate ea ce a semnat de fapt ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare statut srl santiri13 santiri13 Buna ! Am si eu o intrebare scurta ca pe la noi prin Sibiu citi oameni atitea pareri. Vreau sa preiau un srl al tatalui meu si trebuie sa ii schimb asociatul, ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl cu asociat unic fara angajati laura.sabou laura.sabou 1. Specimenul de semnatura trebuie facut la notar sau ajunge sa semnezi in fata la persoana de la ONRC? 2. Contractul de comodat poate fi unul facut de tine ... (vezi toată discuția)
Procura clausimo clausimo vreau sa stiu si eu; legea din romania e valabila pt toti notarii sau alte cabinete cu alte obicee....ca eu nu mai inteleg nimik..de asta vreau sa si plek ... (vezi toată discuția)