avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine poate opri un autoturism in trafic? Doar Politia?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine poate opri un autoturism in trafic? Doar Politia?

Va rog sa-mi spuneti daca in trafic poti fi oprit de o alta autoritate decat Politia Rutiera! Ex. Jandarmeria, ARR, Armata, etc.
Ce se intampla daca nu opresti?
Sunt interesat de actul normativ care stipuleaza acest lucru. Multumesc pentru promptitudine!
Cel mai recent răspuns: BG , utilizator 16:43, 12 Mai 2011
OUG 195/2002-actualizata

Art. 179. – (1) Poliţia rutieră sau poliţia de frontieră din punctele de trecere a frontierei de stat poate acţiona, împreună cu reprezentanţi ai altor autorităţi cu atribuţii în domeniu, pentru prevenirea şi constatarea unor încălcări ale normelor privind deplasarea în siguranţă, pe drumurile publice, a tuturor participanţilor la trafic.
(2) Poliţistul rutier sau poliţistul de frontieră aflat în punctul de trecere a frontierei de stat, care acţionează în cadrul echipajului mixt, are, ca principale atribuţii:
a) să oprească vehiculele pentru control şi să verifice documentele pe care conducătorii acestora trebuie să le aibă asupra lor;
b ) să constate şi să aplice sancţiuni în cazul contravenţiilor aflate în competenţa sa.
(3) Reprezentanţii autorităţilor prevăzute la alin. (1) din cadrul echipajului mixt au ca principale atribuţii:
a) să acţioneze, împreună cu poliţiştii rutieri sau cu poliţiştii de frontieră, pentru respectarea de către conducătorii de vehicule sau de către operatori a normelor privind transportul rutier pe drumurile publice din România;
ARR si RAR au drept de control asupra autovehiculelor care se deplaseaza pe drumurile publice
Pentru RAR si ARR mi-ar putea indica cineva un act normativ care stabileste dreptul de control asupra autovehiculelor?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul ... Iustint Iustint In cazul in care sunt oprit de politia rutiera, acestia au dreptul sa: 1. Imi ceara sa ii insotesc pana la o anumita locatie pentru a efectua un control ... (vezi toată discuția)
Pentru o mașină care prezintă urme de rugina pe aripa spate ... MIHA092325 MIHA092325 Pentru o mașină care prezintă urme de rugina pe aripa spate este nevoie sa se retina talonul.?? (vezi toată discuția)
Amenda data degeaba de catre politie Laur56 Laur56 Buna ziua. Cum se poate intampla ca politia romana sa iti dea amenda degeaba, s-a luat de faruri dar am mers la RAR si mi-au spus ca nu au nimic.Ce as putea sa ... (vezi toată discuția)