avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... decizii dupa bunul plac
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

decizii dupa bunul plac

ne confruntam cu o problema in asociatie .'
femeia de servici refuza a mai face curatenie pe una din scarile asociatiei , din cele 7, pe motiv ca respectivii locatari ai scarii i-au cerut sa spele scara de 2 ori pe saptamana, lucru cu care nu este de acord ,fiindca nu scrie nicaieri.

are pretentia de a o spala doar 1 data pe saptamana.

Ce este de facut ?
Avand incheiat un contract cu asociatia, poate decide singura sa faca ceea ce vrea?
Chiar se face ce vrea in asociatie? azi fac , maine nu fac ?

Am discutat cu presedintele de asociatie si nu stie ce solutie sa ia.

In al doilea rand de idei, adunarea generala ordinara se poate tine in septembrie?

Se poate negocia luna in care se tine?

Asta a motivat presedintele, ca pana in sepembrie nu o poate tine fiindca mai are un proces pe rol cu radetul, si vrea sal solutioneze . ce motiv este asta ?

Va rog respectuos sa ne dati cateva solutii.

Va doresc o zi buna.


Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters122354, utilizator
Daca proprietarii mai pretentiosi de pe acea scara de bloc doresc mai multe servicii de la ingrijitoarea de imobil ar trebui sa ia in discutie si o plata mai substantiala acordata acesteia, caci altfel sclavia a fost abolita de sute de ani.Dumnavoastra a-ti presta o munca (nu este cazul ca ar fi odata numai o exceptie) fara sa fiti platit?.:O
enachegeta a scris:
ne confruntam cu o problema in asociatie .'

Se pare ca aveti mai multe probleme in asociatie dar cea mai importanta este "logica", modul in care se gandeste in asociatia aceasta.
Femeia de serviciu din asociatie este angajata ca orice angajat dintr-o firma, o fabrica... Presupun ca proprietarii din acel bloc muncesc pe undeva sau au muncit ca salariati pe undeva in viata lor. Cum le-ar fi ca la locul de munca sa apara seful si sa le spuna ca de astazi trebuie sa lucreze dublu fata de ieri, cu acelasi salariu ca pana acum!?
In aceasta situatie este femeia de serviciu de la dumneavoastra. Si-apoi, asa cum s-a mai spus aici, un salariat, fie el si intr-o asociatie de proprietari, mai tine cont de cei din jur, dar face in primul rand ceea ce i s-a stabilit prin contractul de munca si fisa postului de catre sefii care au angajat-o, adica de catre presedinte, comitet, administrator, in situatia aceasta.

Ce este de facut ?


Respectati intelegerea, contractul, fisa postului. Daca vreti mai mult, trebuie sa negociati un salariu mai mare.

Avand incheiat un contract cu asociatia, poate decide singura sa faca ceea ce vrea?


Pai nici proprietarii nu pot decide singuri. E un contract pe care femeia-l respecta dar proprietarii vor altceva, nu angajatul. Proprietarii nu respecta contractul si vor altceva.

Am discutat cu presedintele de asociatie si nu stie ce solutie sa ia.


Sa discute in comitet o noua fisa a postului si sa o invite pe angajata la o discutie in care sa-i propuna un salariu mai mare, aferent noilor pretentii ale proprietarilor.

In al doilea rand de idei, adunarea generala ordinara se poate tine in septembrie?


Adunarea generala se poate tine oricand, obligatorie fiind una singura in primul trimestru al anului. Asociatia poate tine si alte adunari generale in afara acestei a care este obligatorie, atunci cand este necesar.

Se poate negocia luna in care se tine?



Cine cu cine sa negocieze!? Daca este o propunere a cuiva, cei din comitet o discuta si stabilesc data, ora, locul, ordinea de zi...

Asta a motivat presedintele, ca pana in sepembrie nu o poate tine fiindca mai are un proces pe rol cu radetul, si vrea sal solutioneze . ce motiv este asta ?


Noi am avut un proces care a durat 3 ani. Dupa logica presedintelui dv, ar fi trebuit sa nu convocam adunarea generala vreo 3 ani sau chiar mai mult pentru ca mereu avem procese pe rol.
Convocati adunarea generala oricand credeti ca este necesar, dar obligatoriu trebuie sa o tineti macar pe cea din primul trimestru al anului. Cautati in presa si oa sa gasiti, in toata tara, presedinti de asociatii amendati de primarie pentru ca nu au convocat adunarea generala in primul trimestru al anului.
Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
Adriantot, moderator
Face numai ce scrie in contract si in fisa postului in rest nimic daca nu este platit suplimentar.Traim intro tara de drept sau nu???
Multumesc tuturor pentru promtitudine .acum cateva ore ,femeia de servici a spus ca nu mai lucreaza pt asociatie. era platita la negru cum se spune, nu avea nici un act de angajare.

Deci, e clar ca nu era multumita de banii primiti la negru ,si noi cei din asociatie , stiind ca este angajata cu CIM. Atunci, o sa-i dam dreptate in situatia prezentata.
Pe cine tragem la raspundere pt munca la negru ,si pe ce baza s-a oprit salariul femeii de servici?

O SEARA BUNA TUTUROR!

Ultima modificare: Joi, 12 Mai 2011
ContSters122354, utilizator
Pai a muncit pentru dumneavoastra, pentru proprietari. Acestia ar trebui sa fie trasi la raspundere si corect ar fi ca acum sa-i intocmiti CIM pentru toata periaoda cat a muncit si sa platiti impozitul si contruibutii (ceva mai mult de 50% aplicat la cat a primit in mana). Adica intrarea in legalitate va costa pe dumneavoastra.
Dar nu aveti de unde sa stiti daca nu cumva presedintele a intocmit un contract civil si-o fi platit la finante impozitul de 16% pe venitul obtinut de femeia de serviciu.
Dar, eu zic sa vedeti ce faceti de acum incolo si sa nu mai cercetati trecutul ca nu va ajuta, ba dimpotriva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociați Jimbolia Jimbolia O întrebare am intr-o asociație convocarea adunări generale o poate face oricine din Membri Fondatori sau ? Doar președintele asociației ?! (vezi toată discuția)
Contracte asociatie mastera mastera Buna seara, 1. In calitate de proprietar am dreptul sa cunosc continutul tuturor contractelor pe care asociatia le are cu furnizori de servicii, atat juridici ... (vezi toată discuția)
Convocare ca si membru c.e. a a.g. bloc netinuta in 2020 pana astazi adrianm5 adrianm5 Sunt membru in comitetul executiv al unei asociatii de proprietari care nu a convocat adunarea generala anuala pentru 2020. Premise: - Am citit integral ... (vezi toată discuția)