Dar fara a avea dreptul asupra terenului,care a fost legal obtinut de sot inainte de casatorie...Aceasta,in cazul in care utilizatorul va obtine,prin sentinta definitiva ,irevocabila si executorie dreptul de propietate asupra unei cote din cladirea de care facem vorbire.In acest caz avem o alta speta,si anume :
Legislativ, dreptul de superficie si-a gasit reglementarea doar in prevederile art. 11 din Legea nr. 115 din 27 aprilie 1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare.
Printre drepturile reale imobiliare ce trebuie intabulate, textul legii mentioneaza si dreptul de superficie. De asemenea, art. 21 din Decretul nr. 167/1958 privind prescriptia extinctiva enumera printre drepturile exceptate de la aplicarea prevederilor acestui decret dreptul de superficie.
Astfel, dreptul de superficie este o specie aparte a dreptului de proprietate ce nu este reglementata de Codul civil si consta in dreptul de proprietate pe care-l are o persoana, denumita superficiar, asupra constructiilor, plantatiilor sau altor lucrari care se afla pe o suprafata de teren ce apartine unei alte persoane, teren asupra caruia superficiarul va avea un drept de folosinta.
In cazul dreptului de superficie sintem in prezenta unei suprapuneri a doua drepturi de proprietate ce tin de doi proprietari diferiti: dreptul proprietarului asupra terenului si dreptul de proprietate al superficiarului asupra constructiilor, plantatiilor sau a altor lucrari pe care le-a facut pe acel teren, la care se adauga dreptul superficiarului de a folosi terenul proprietatea altuia, in baza caruia el a construit, a plantat sau a efectuat o anumita constructie, plantatie sau lucrare proprietatea lui exclusiva.