avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... PV contraventie contestat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

PV contraventie contestat

Voi fi foarte scurt:
- Am fost prins de radar, mi s-a suspendat permisul, am depus contestatie la Judecatorie, am pierdut, am facut recurs la Tribunal unde am pierdut, de asemenea. Am aflat recent ca sentintele definitive de la tribunale nu se mai comunica partilor, ci fiecare parte trebuie sa se duca sa le solicite.
- Eu sunt din alt judet decat cel in care s-a petrecut fapta. Am inteles ca IPJ-ul cu care m-am judecat ar trebui sa ia sentinta si sa o remita IPJ-ului din judetul in care s-a eliberat permisul si acestia, la randul lor, sa o implementeze in baza de date, respectiv sa-mi declare permisul suspendat.
- Au trecut 7 luni si eu figurez inca cu permisul valid. De asemenea, nu ma consider parte interesata, asa ca nu ma duc sa iau sentinta.

Ce se inampla? Dureaza mult redactarea la Tribunal (asta e un zvon ce l-am auzit) ? Sau Politia ma considera asa de buna credinta? Exista cumva termene de prescriere pentru sentintele care nu sunt puse in executare ?

Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 14:47, 21 Iulie 2008
Plangerea suspenda executarea. Asta inseamna ca, termenul de suspendare a permisului incepe sa curga de la data la care vi s-a respins recursul. Decizia data in recurs este definitiva si nu se comunica partilor. Dvs. nu aveti interesul sa solicitati acest lucru. Este posibil ca perioada de suspendare sa fi curs, chiar daca dvs. ati formulat plangere. Ati fost la politie, dupa ce ati contestat procesul verbal, sa spuneti ca aveti plangere pe rol? Ati circulat in tot acest timp? Permisul de conducere unde se afla? Va puteti adresa cu o cerere sefului serviciului politiei rutiere in care sa-i explicati situatia de fapt si sa solicitati acestuia sa va comunice ce se intampla. Asta ca sa nu aveti surprize...
In momentul in care am depus plangerea am inceput sa prelungesc dovada lunar, apoi s-a schimbat legea si am dus certificatul de grefa la politie si mi-am ridicat permisul. Aca ca permisul este la mine si binenteles ca am circulat.
Perioada de suspendare a fost de 3 luni. In mai 2007 s-a intamplat, am depus contestatia si in noiembrie 2007 s-a dat sentinta definitiva (stiu de pe portal.just.ro).
In tot acest timp, printr-o cunostinta de la politie, verificam daca am vreo mentiune in baza lor de date de la nivel national (ca am inteles ca au implementat asa ceva). Nu exista nici o mentiune pana in ziua de azi.
Ma gandeam ca daca sentinta definitiva nu se pune in aplicare intr-un anumit termen, atunci sa nu se mai aplice deloc.
Fac verificarea la politie de 2 ori pe saptamana si in caz ca apare cdeva ma duc sa predau permisul. Dar eu daca nu am sentinta (si nici nu m-as duce s-o iau eu), atunci in ce baza imi primesc ei permisul?
Tot persoana de la politie m-a asigurat ca ei ar trebui sa primeasca sentinta de la celalalt IPJ si ca doar ei de la judetul meu au voie sa o "implementeze".
Ma nedumereste si intarzierea foarte mare

Va multumesc
Posibil sa nu fie redactata hotararea respectiva, de aceea nu s-a facut vreo mentiune in acest sens.... la unele instante dureaza ceva timp aceasta operatiune
Art.118 alin.4 si 5 asa cum a fost modif. prin OUG 69/2007, prevede ca, in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hot.judec.prin care instanta a respins plg.impotriva p.v., contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul pol.rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere.
Neprezentarea contravenientului in acest termen in mod nejustificat, atrage majorarea cu 30 de zile a duratei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce.
subliniez si eu temeiul invocat de colega Eva, adica art.118 alin.4 si 5 modif. prin OUG 69/2007:
Deci, in termen de 15 zile de la data ramanerii definitive si irevocabile a hotararii prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului verbal contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul rutier pentru a preda permisul de conducere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis suspendat Toto_1 Toto_1 Buna ziua , Ajutati-ma va rog cu o informatie . Mi-a fost suspendat permisul de conducere pe 3 luni pentru viteza . Am deschis proces impotriva lor pe care ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis dosar din 2011 puslic puslic Am primit azi un plic cum ca in 5 zile trebuie sa predau permisul la politie. Fiind suspendat 90 de zile, plus inca 30. S-a dispus asta printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Pot circula pana imi vine sentinta prin posta? remus05 remus05 Pe data de 26 am prima infatisare in care am contestat un pv cu retinerea permisului pe 90 zile pentru un radar. In caz ca am sa pierd, pot circula pana imi ... (vezi toată discuția)