avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nevalabila pana la solutionarea definitiva
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nevalabila pana la solutionarea definitiva

O poprire infiintata de AJOFM ,contestata , castigata la recurs de catre contestator,(s-a trimis inapoi pentru rejudecare la Tribunal )poate fi pusa in aplicare printr-o adresa trimisa la noul loc de munca , sau punerea in aplicare este conditionata in mod imperativ de solutionarea definitiva a acuizei ?
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 07:38, 13 Mai 2011
Trebuie sa se astepte ramanerea definitiva a sentintei dupa rejudecare. Ordonanta trebuie sa aiba la baza un titlu executor.
Probabil ca la acea poprire ati formulat contestatie la executare.
Daca in cadrul contestatie ati solicitat si suspendarea provizorie a executarii pana la solutionarea contestatiei, cu plata unei cautiuni de 10% din cuantumul contestat, iar instanta a admis acea suspendare provizorie, numai atunci se poate vorbi de o suspendare si asteptare a solutionarii rejudecarii contestatiei, cu toate caile de atac ulterioare.
S-a imputat o suma . Impotriva acestei imputari s-a facut o actiune de judecata ,care a fost respinsa . S-a facut recurs , care a fost admis , si cauza a fost retrimisa la instanta de fond pentru rejudecare .Inainte de existenta unei hotarari definitrive se poate pune in aplicare decizia de imputare a AJOFM dupa patru ani ? Care ar putea fi motivul , ca numai acuma , dupa ani de judecata , fara sa se termina procesul ?
handsu a scris:

S-a imputat o suma . Impotriva acestei imputari s-a facut o actiune de judecata ,care a fost respinsa .


Acea "actiune de judecata" de care vorbiti se numeste contestatie la executare.
In cadrul acelei contestatii, ati solicitat suspendarea provizorie a executarii?
Numai in acest caz trebuia sa se astepte definitivarea solutionarii contestatiei cu toate caile de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare-perimare dobroiu virgil dobroiu virgil Buna seara , va supun atentiei o speta pe cat de simpla pe atat de complicata in interpretarea legii... este vorba despre o executare silita pornita de ceva ... (vezi toată discuția)
Cauza retrimisa spre rejudecare ionelcocilnau ionelcocilnau buna ziua!as dori si eu o lamurire in legatura cu cauza mea:acum un an am avut proces civil pe care la instanta de fond l-am castigat!.s-a facut recurs si ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am fost executat silit de către un executor pentru ... Cătălin 77 Cătălin 77 Buna ziua, Am fost executat silit de către un executor pentru o datorie la bancă. Am depus in instanta contestație la executarea silita, suspendarea ... (vezi toată discuția)