avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 577 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ”Notare” vs intabulare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

”Notare” vs intabulare

Proprietarul unei case de vanzare mi-a explicat ca imobilul are ”intabulare pe teren si notare pe casa”.
Motivul ar fi ca, in autorizatie, casa era prevazuta sa aiba etaj, dar el a construit-o doar cu parter. Receptia s-a facut, dar i s-a refuzat intabularea constructiei si s-a facut doar ”notare”.
Este ceva obisnuit sau pot apărea unele probleme pentru eventualul cumparator al casei?
Exista masuri de precautie care trebuie luate in cazul unei asemenea tranzactii?
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
laurentiubogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: laurentiubogdan , utilizator 10:16, 14 Mai 2011
Prin notarea respectiva , s-ar fi putut scrie existenta autorizatiei de construire si proces verbal de receptie partial-aceasta ar putea fi unul din motivele notarii.
Notarea nu impiedica incheierea vanzarii cumpararii, dar il anunta pe viitorul cumparator asupra unor chestiuni legate de imobilul respectiv.
Pentru o corecta informare, solicitati vanzatorului sa va puna la dispozitie un Extras de C.F pt.informare-in care veti vedea ce s-a notat in legatura cu imobilul respectiv- poate sa fie vreo actiune in instanta, ori alte fapte sau drepturi personale.
Notarea se face cu titlu informativ, nu blocheaza vanzarea.-cumpararea imobilului, dar este bine sa stiti despre ce este vorba.De altfel, si notarul cand va perfecta respectiva tranzactie, va solicita un EXTRA DE CARTE FUNCIARA PENTRU AUTENTIFICARE(extras care se elibereaza doar notarului) si este obligat sa va comunice despre acea notare..
Multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pv receptie apartament dever dever Zilele acestea vreau sa cumpar un apartament de la o persoana, care l-a cumparat in anul 2002 de la primul proprietar (1977). Am inteles ca PV receptie este ... (vezi toată discuția)
Probleme cumparare casa chitudaniel chitudaniel Buna seara. Doresc sa cumpar o casa aparent noua. La discutia cu proprietarul, mi-a precizat urmatoarele: a ridicat noua constructie pe baza celei vechi, ... (vezi toată discuția)
Documente cadastrale necesare la vanzarea-cumpararea unei proprietati AureliaP AureliaP La incheierea actelor de vanzare-cumparare a unei case cu terenul aferent, intr-o comuna, vanzatorul este obligat sa prezinte documentele cadastrale? Care sunt ... (vezi toată discuția)