avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Alt caz succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Alt caz succesiune

X si Y sunt casatoriti. Au impreuna doi copii (majori): A si B.
Moare X. Teoretic, mostenitori sunt: Y, A si B.

Ce se intampla daca numai A merge la notar in termenul de 6 luni si da declaratie de acceptare a mostenirii, iar dupa 1 an de la decesul lui X se deschide procedura de dezbatere a succesiunii?
Y si B sunt considerati mostenitori sau straini de succesiune prin neacceptare?
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
Ana Mocanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ana Mocanu , utilizator 09:58, 16 Mai 2011
Ana Mocanu a scris:

Y si B sunt considerati mostenitori sau straini de succesiune prin neacceptare?

DEPINDE

Acceptarea nu este doar expresa, ci si tacita
Acceptarea tacita este cea care rezulta dintr-un act sau fapt juridic pe care succesibilul nu-l putea savarsi decat in calitatea sa de erede si din care rezulta neindoielnic intentia sa de a accepta succesiunea.

Nu pot sa ghicesc in frunzele de ceai :) ce-or fi facut ori n-or fi facut Y si B in termenul de 6 luni de la data mortii lui X, astfel incat nu va pot raspunde cu DA sau BA la intrebare.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
romascanu, moderator
Multumesc pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reguli privind succesiunea jean59 jean59 Daca o persoana a decedat si are 2 copii,iar la succesiune unul dintre ei nu se prezinta desi a primit in 2 (doua)randuri citatii pentru dezbaterea succesiunii ... (vezi toată discuția)
Mosteniri ella2010 ella2010 daca fratele meu in urmatoarele 6 luni,nu isi exprima dorinta de a participa la succesiune dupa mama noastra [tata a murit mai demult] mai are dreptul ... (vezi toată discuția)
Succesiune naeprioroc naeprioroc Tatal meu a decedat in 2000 au ramas mostenitori, mama, subsemnatul si 2 nepoti (copii ai fratelui meu decedat). Averea parintilor mei consta dintr-un ... (vezi toată discuția)