avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract comodat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract comodat

Buna ziua,

Am inceput demersul de inregistrare a unui SRL- D. Sunt in punctul in care trebuie sa duc un contract de comodat la Directia Finantelor (cel putin asa mi s-a spus de la Registrul Comertului). Am citit in anumite raspunsuri de pe forum ca el nu trebuie inregistrat la Finante. S-a schimbat ceva intre timp sau este o situatie speciala pentru srl-d sau asa se procedeaza in general? In contract trebuie sa mentionez ca destinatia spatiului este de sediu social sau nu neaparat? Casa care va deveni sediu social este intabulata doar pe parter. Etajul inca nu. Cum sa formulez in contract in asa fel incat sa nu existe probleme pentru folosirea intregului spatiu, adica si a etajului? Casa e partial in constructie. Trebuie sa mai fiu atenta la ceva?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mihapink , utilizator 10:07, 14 Mai 2011
Nu are nicio legatura intabularea cu contractul de comodat. Trebuie sa-l duceti la finante pentru a obtine certificatul si adeverinta de sediu ( in baza Ordinului ANAF 2112/2010) pentru declararea sediului social la ORC
Este bine sa mentionati ca acest contract se incheie in scopul stabilirii sediului social al societatii, iar descrierea imobilului sa fie cat mai detaliata.
Ultima modificare: Vineri, 13 Mai 2011
narcisa_salbatica, utilizator
Ba trebuie inregistrat iar pentru el nu veti plati nici un impozit pentru ca venitul e zero. Nominalizati clar o camera in suprafata de.....Daca doriti sa treceti pe firma o serie de cheltuieli de administrare a acelei camere care devine sediul social al firmei(cheltuieli de intretinere, reparatii, lumina, caldura, orice mai considerati trebuie trecut in acest contract detaliat, ce procent din total facturi comune pe toata casa, vor fi pentru aceasta camera). Cautati modele pe net, pentru ca dupa aceea nu mai puteti face corecturi.
Cum sa fac descrierea cat mai detaliata, daca in CF apare doar parterul, iar casa are si etaj?
As dori sa trec pe firma cheltuielile. Dar nu voi avea probleme cu cei care verifica, daca fac contractul doar pt o camera iar eu in planul de afaceri voi scrie ca folosesc fiecare camera pentru diverse activitati?

Alte discuții în legătură

Contract de comodat pentru sediu social ASKIM3GET ASKIM3GET Buna ziua As avea si eu o intrebare Vreau sa infiintez un SRL care isi va desfasura activitatea la sediul social (respectiv locuinta in care stau). ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat. sweetanny sweetanny Buna ziua. Doresc infiintarea unui s.r.l. care va avea sediul social la o locatie si punctul de lucru in alta parte. La sediul social nu se va desfasura ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat suciu_diana suciu_diana buna ziua, in cazul in care proprietarul unui imobil inchiriaza prin contract de inchiriere unei SC o parte din proprietatea sa, astfel incat SC-ul sa isi ... (vezi toată discuția)