avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale contract de comodat.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

contract de comodat.

Buna ziua.

Doresc infiintarea unui s.r.l. care va avea sediul social la o locatie si punctul de lucru in alta parte. La sediul social nu se va desfasura decat activitate administrativa, dar nimic care sa creeze venit. Sediul social va fi creat printr-un contract de comodat intre mine ca persoana juridica si o persoana fizica(comodant). In aceste conditii:

1. contractul de comodat poate fi facut sub semnatura privata?

2. pot cumva sa decontez cheltuielile cu energia electrica, incalzirea, utilitati in general?

3. daca pe acelasi spatiu mai exista un contract de comodat cu un alt s.r.l. poate proprietarul sa imi faca si mie un astfel de contract?

4. spatiul pe care vreau sa il iau in comodat pentru sediul social se afla la casa. in aceste conditii imi mai trebuie acordul cuiva?

5. ce acte trebuie anexate contractului de comodat?


4. trebuie inregistrat undeva contractul de comodat?
Cel mai recent răspuns: Boncu Constantin , Avocat 11:32, 12 Decembrie 2011
Da. Contractul se face sub semnatura privata. Introduceti clar in el, cat mai detaliat ce cheltuieli doriti sa fie decontate pe firma. Acolo, in contract, treceti clar ca suprafata veti ocupa din tot imobilul(camere, mp), pentru a putea, in mod prooertional, sa decontati si cheltuieli. Daca mai e alt contract de comodat, sa fie pe alta camera. Se va semna(si vor fi trecuti in contract ca proprietari) toti, daca sunt mai multi coproprietari.
Ultima modificare: Luni, 12 Decembrie 2011
george-neagu, moderator
1. Da.
2. Da, daca se prevede acest lucru in contractul de comodat. Pentru energie electrica trebuie sa schimbati contractul pe persoana juridica, nu cred ca merita.
6. Nu.
Buna ziua,

contractul de comodat se poate face sub semnatura privata. In masura in care treceti aceste cheltuieli in sarcina dvs - prin contractul de comodat, le puteti deduce dar pot aparea discutii in cazul unui control.Daca in acelasi spatiu mai este o alta societate se poate face sediu si pentru o alta societate - daca spatiul permite, cu prezentarea unei schite + declaratie de nesuprapunere. Contractul de comodat nu trebuie inregistrat undeva.

Avocat Costi Boncu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa malihinv malihinv Buna ziua, Doresc sa infiintez o intreprindere PFA in domeniul consultantei si proiectarii tehnice, neplatitoare de TVA, in apartamentul in care locuiesc cu ... (vezi toată discuția)
Contract de comodat ... Cezar66 Cezar66 Trebuie legalizat acest contract de comodat ? Am nevoie de acordul proprietarului pentru deschiderea societatii in spatiul sau autentificat la notar sau ... (vezi toată discuția)
Pot inregistra o firma la acelasi sediu social ca si alta firma, prima firma avandu-l expirat. trismegist100 trismegist100 O persoana a inchiriat un sediu social acum 8 luni de zile pe o perioada de 6 luni altei unei persoane, pentru inregistrarea firmei, persoana data nu si-a ... (vezi toată discuția)