La noi in Asociatie Administratorul vrea sa debranseze partile comune din interior de la caldura , (respectiv baie si bucatarie unde exista coloane de trecere a caldurii )si unde nu sunt montate repartitoare de costuri a caldurii pe motiv de calcul al caldurii. I-am spus ca nu are nici un drept sa faca debransarea iar el a dispus sa se hotarasca in A.G.
Are dreptul A.G. sa ma debranseze de la caldura ?
@ben46, doar raspuns afirmativ, chiar daca decizia AG este hotaratoare si trebuie sa va supuneti majoritatii, acest lucru se face doar in cadru legal.
Cum de cele mai multe ori, AG incalca cu bunastinta acest cadru legal, puteti face plangere impotriva acestor hotarari, iar atunci acea majoritate sa raspunda in fata legii.
Adunarea generala ce intruneste conditiile legale de convocare si desfasurare (cvorum...), poate lua hotararea de debransare si-aceasta este legala. Orice proprietar poate sa o conteste in 45 de zile. Hotararea necontestata ramane valabila si se aplica.
Se tot spune mai sus ca s-ar incalca legea, ca adunarea generala "incalca cu bunastinta acest cadru legal"... dar fara a indica ce lege, ce prevedere legala s-ar fi incalcat.
Legea 230 /2007 spune ca hotararile adoptate de adunara generala se afiseaza pentru a lua la cunostinta toti proprietarii membri ai asociatiei( sau nu) care nu au luat parte la acea sedinta.Cei care au luat la cunostinta pot face contestatie intr-un termen de zile (45 de la data afisarii).Dar cei care sunt plecati mai mult de 45 de zile de acasa si nu au luat la cunostinta ce fac ?.:O
De exemplu pleaca omul prin Australia(50 de zile) si vine la jumatatea iernii acasa si constata ca atat timp cat a lipsit adunarea generala a hotarat debransarea a.i.omul incalzit bine de pe acele meleaguri trece brusc la temperaturile de saracie din apartamentele romanesti.Pai nu face un atac de apoplexie?.
Ce vina a avut saracul proprietar?. El a cumparat acel apartament dotat cu radiatoare care produceau caldura.Poate nu stie sau nici nu vrea sa cunoasca faptul ca deoarece instalatia de tevi este parte comuna trebuie sa se supuna majoritatii care de saracie de exemplu a hotarat debransarea.:O
Altfel, acele hotarari luate oriunde fie in A.G., fie in comitet sau o dispozitie a presedintelui nu trebuie sa incalce dreptul vreunui proprietar sau mai multi, caci daca acest lucru se intampla este in afara legii(care apara drepturile...).
Oare pentru o hotarare in afara legii exista termen de contestare?.:O
Am rasfoit Legea 230/2007 si am gasit la art. 12 .
ART. 12
Proprietarii membri ai asociaţiei, pe lângă drepturile şi îndatoririle prevăzute în statutul asociaţiei de
proprietari, au şi următoarele drepturi şi obligaţii:
A. Drepturi:
e) să folosească părţile comune de construcţii şi instalaţii ale condominiului conform destinaţiei pentru care au fost construite
O sa invoc acest articol din lege .
Da, puteti invoca acest articol, dar si altele din drepturile si obligatiile proprietarilor, astfel incat proprietarii nu pot distruge parte din proprietatea comuna, cu atat mai mult cu cat de aceasta mai sunt proprietari care se folosesc in continuare.