avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Permis de conducere - compatibil cu pensia de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Permis de conducere - compatibil cu pensia de invaliditate gradul I?

Un cetatean are indemnizatie de handicap grad 1, pensie de invaliditate grad 1, cu indemnizatie de insotitor, si permis de conducere. Are dreptul sa circule cu masina, tinandu-se cont de criteriile pentru care se acorda gradul 1 de invaliditate?
Cel mai recent răspuns: ContSters192087 , utilizator 16:14, 17 Mai 2011
Da, o persoana care are gradul grav de invaliditate, si are nevoie permanenta de insotitor poate detine si permis de conducere. Sa nu va mirati de faptul ca un automobil poate fii condus pentru ca are comenzile motorului modificate ,dar persoana respectiva sa nu poata merge la toaleta sau nu se poata imbraca sau incalta fara ajutor.
Si mai este o realitate. Fiecare diagnostic medical se incadreaza intrun grad de invaliditate dupa standard stabilit de Comisia de expertiza medicala.Si sunt un numar foarte mare de afectiuni care intra intru anume grad de invaliditate. In concluzie unele persoane incadrate in gradul grav au aptitudinea sa conduca o masina insa nu pot face alte manevre foarte simple. Drept pentru care au si insotitor.Am vazut, sunt persoane care coboara sau urca in automobil , la volan direct din carucior. Il ia si-l pune pe bangheta din spate. La noi in Romania ,precum si in lume.
Sa dea Dumnezeu sa nu treceti prin asa ceva !
Oricum este de meditat . Pe de alta parte nu exclud sa aveti si dumneavoastra dreptate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto redusa pentru persoana cu handicap? ejneb00n ejneb00n Buna seara si la multi ani. Detin un automobil inscris in Italia, euro 2 si mi se pare o crima taxa auto pentru inscriere aici la noi din moment ce masina am ... (vezi toată discuția)
O persoana cu dizabilitati poate sa lucreze fara sa piarda indemnizatia? andrisanalina andrisanalina Spuneti-mi, va rog,daca o persoana cu grad 1 handicap permanent, cu insotitor,(fara picioare),poate sa se angajeze fara a pierde indemnizatia.Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie insotitor gradul i de invaliditate Anka41 Anka41 Bună ziua,sunt persoana cu gradul 1 de handicap,fara însoțitor,primesc și pensie de urmaș(transformata in indemnizație pe cupon),am de asemeni și ... (vezi toată discuția)