avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general DECLARATIA 205 PE 2010
Discuție deschisă în Contabilitate în general

DECLARATIA 205 PE 2010

Buna ziua
Am un notar public, care a avut niste venituri din dobanzi pt care trebuie sa plateasca impozit deci sa depuna declaratia 205.
In declaratia 205 se trece persoana si la platitor si la beneficiar de venit?
Va rog sa imi spuneti, avand aceste venituri in 2010 le cuprind in decl 205 cu termen de depunere 30.06.2011. Nu au nicio legatura cu declaratia 200 nu?
Adica se fac ambele si se depun la finante?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 20:02, 15 Mai 2011
Buna ziua .

Nu au legatura . In formularul 200 se declara venitul net anual din activitati independente , venitul din cedarea folosintei bunurilor sau cel provenit din actiivitati agricole determinate in sistem real, pe fiecare categorie sau sursa de venit in parte . Se depune direct la organul fiscal sau prin posta cu confirmare de primire pana la data de 16 mai.

Formularul 205 se completeaza de catre platitorii de venit care au obligatia de a calcula ,retine si vira impozitul pe venitul cu regim de retinere la sursa ,exceptie facand veniturile de natura salariala si cele asimilate acestora. Spre deosebire de formularul 200,acest formular se intocmeste folosindu-se programul de asistenta pus la dispozitie de Ministerul Finantelor si se depune numai in format electronic ,pe suport optic sau magnetic , insotit de borderou listat,semnat si stampilat la organul fiscal unde platitorul de venituri este luat in evidenta .
Formularul 205 se completeaza astfel:
- coloana 1 se completeaza pentru fiecare beneficiar de venit in parte, inscriindu-se numele si prenumele persoanelor fizice carora li s-au efectuat plati in cursul anului fiscal ;
- coloana 2 se completeaza pentru fiecare beneficiar de venit in parte, inscriindu-se codul numeric personal al fiecarui beneficiar de venit sau numarul de identificare fiscala atribuit de catre Ministerul Finantelor Publice, cu ocazia inregistrarii fiscale, dupa caz ;
- in coloana 3 se inscrie suma reprezentand totalul venitului impozabil sau a castigurilor realizate de fiecare beneficiar de venit, intr-un an fiscal;
- in coloana 4 se inscrie suma reprezentand totalul impozitului pe venit calculat si retinut cu ocazia platilor efectuate in cursul anului pentru fiecare beneficiar de venit. Impozitul pe venit se calculeaza de platitorul de venit pentru fiecare categorie de venit, in conformitate cu prevederile Codului fiscal actualizat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre declaratia 205 ContSters138151 ContSters138151 O firma cu obiect de activitate \"comert cu amanuntul\"care a desfasurat activitate doar 3 luni in anul 2009 dupa care si-a incetat activitatea a primit o ... (vezi toată discuția)
Depunere formular 205-"declaratie informativa privind imp. retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa mihaih mihaih Potrivit art. 93 din Legea 571/2003 privind codul fiscal declaratia 205 trebuia depusa pana la data de 30.06.2008 pentru veniturile afernte anului ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 danuta munteanu danuta munteanu Buna ziua. Am urmatoarea situatie: O asociatie de proprietar, retine , declara prin declaratia 100 si plateste din Iulie 2009 - Septembrie 2009 - inclusiv, ... (vezi toată discuția)