avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Depunere formular 205-"declaratie informativa privind ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Depunere formular 205-"declaratie informativa privind imp. retinut pe veniturile cu regim de retinere la sursa

Potrivit art. 93 din Legea 571/2003 privind codul fiscal declaratia 205 trebuia depusa pana la data de 30.06.2008 pentru veniturile afernte anului 2007.Deoarece nu au fost venituri platite in anul 2007 aferente acestui an nu s-a depus aceasta declaratie. In urma unei notificari de la administratia financiara s-a depus declaratia si am primit "avertisment".Consider ca avertismentul a fost aplicat incorect deoarece in " Instructiunile de completare a formularului 205 scrie foarte clar:
-"declarartia se depune dupa cum urmeaza: pana la data de 30 iunie a anului curent, pentru veniturile PLATITE in anul fiscal expirat"
-"col. 1 se completeaza pentru fiecare beneficiar de venit in parte, inscriindu-se numele si prenumele persoanelor fizice carora li s-au EFECTUAT PLATI in cursul anului fiscal"
-"se inscrie suma reprezentand totalul venitului impozabil/castigurilor realizate de fiecare beneficiar de venit, intr-un an fiscal."
In concluzie cei de la finante spun ca declaratia trebuie depusa obligatoriu ( si mai primesti si sanctiune) chiar daca in instuctiuni se specifica faptul ca se depune numai daca veniturile au fost platite
In aceasta situatie nu ar fi bine sa facem plangere impotriva procesului verbal prin care suntem sanctionati cu avertisment ?
Stie cineva cum ar trebui sa arate acesta plangere si sa avem si sanse de reusita sau mai bine o lasam balta pentru ca e dificil sa te lupti cu cei de la finante chiar daca ai dreptate?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 23:14, 30 Iulie 2008
Mergeti la AFP si cereti lamuriri referitor la avertisment. Sunt inregistrate anumitte date in evidenta lor si trebuie sa stiti cauza pentru care ati fost sanctionati. Corelati datele din evidenta dumneavoastra , cu evidenta lor si nu v-a fi greu sa lamuriti problema. Succes.
Multumesc pentru indrumari. Voi incerca si aceasta varianta cu toate ca raman la parerea ca singura solutie este cea a unei plangeri.
Este totusi un avertisment, rezolvati fara plangeri. E mai usor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit dividende claudiaraduica claudiaraduica #-o Nu ma ajuta nimeniiiiiiiiiii??????????? Va roggggggggggggggggggggggg :-/ (vezi toată discuția)
Impozit pe dividende tasei tasei daca o firma a avut in 2008 profit , dar nu l-a distribuit ca dividende , profitul ramanand in firma ,mai esti obligat sa depui decl. 205 , si implicit sa ... (vezi toată discuția)
Declaratia 205 pe 2010 lylyan lylyan Buna ziua Am un notar public, care a avut niste venituri din dobanzi pt care trebuie sa plateasca impozit deci sa depuna declaratia 205. In declaratia 205 se ... (vezi toată discuția)